Loopbaanoriëntatie- en scholingstraject “Make IT Work Utrecht”

Unieke kans op een leuke functie in de ICT. Inschrijving nu geopend!

 

 
 
Inschrijven    Contact    Brochure
 

Op dit moment bestaat een groot tekort aan goed opgeleid ICT personeel. De IT Management Group heeft veel klanten en relaties binnen de overheid en gemeenten en binnen de commerciële sector die geïnteresseerd zijn in goed opgeleide en gemotiveerde (aankomende) ICT professionals met verschillende specialisaties. Daarom heeft de IT Management Group in samenwerking met toekomstige werkgevers en het CA-ICT een loopbaanoriëntatie- en scholingstraject opgezet. In het loopbaanoriëntatie traject wordt vastgesteld welke baan het best aansluit bij uw persoonlijke competenties en interesses. Met het scholingstraject wordt u opgeleid voor één van de kansrijke posities binnen de ICT-sector.

Unieke kans
Het loopbaanoriëntatie- en scholingstraject is een unieke kans. Voor u als kandidaat zijn er geen kosten verbonden aan het traject. Het traject wordt ondersteund door het CA-ICT, het Ministerie van SZW, de IT Management Group en betrokken werkgevers. Deze partijen hebben een gemeenschappelijk belang om het tekort op de arbeidsmarkt in de ICT-sector terug te brengen. Bij de start van het traject brengen we in kaart welke functie en opleiding het best past bij uw interesses en competenties. Daarna leggen we de te nemen stappen vast in een persoonlijk plan van aanpak en gaan we uw profiel matchen met de deelnemende opdrachtgevers.

Voorwaarden voor deelname
Wilt u in aanmerking komen voor deelname aan Make IT Work Utrecht dan is er een tweetal voorwaarden waaraan u moet voldoen:

1. U bent (aantoonbaar) woonachtig in de arbeidsmarktregio: Bunnik, de Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist, Barneveld, Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal of Wageningen.
2. U bent werkend en op zoek naar een baan bij een werkgever in de IT of u bent WW-gerechtigd en ontvangt korter dan 6 maanden een WW-uitkering.

Inhoud traject
Het traject start met een loopbaanoriëntatie traject. Het loopbaanoriëntatie traject wordt afgesloten met een persoonlijk plan van aanpak waarin de stappen staan beschreven die worden genomen in aanloop naar uw nieuwe functie in de ICT. Na het loopbaanoriëntatie traject volgt u de functiegerichte opleiding die aansluit bij uw interesses en competenties en die aansluit bij één van de tien meest gevraagde profielen bij onze relaties/werkgevers.

Voorbeelden van functies waarvoor u kunt worden opgeleid zijn:

– Java Developer
– IT Architect
– Informatiemanager
– Security specialist
– Servicemanager
– Agile / DevOps specialist
– Big Data specialist
– Projectleider
– Helpdeskmedewerker
– Testmanager

De opleidingen worden afgesloten met één of meerdere certificeringen.

Behalve de inhoudelijke competenties die nodig zijn voor de betreffende functie komen gedurende het opleidingstraject ook de persoonlijke competenties aan bod die nodig zijn om de functie goed te vervullen. Gedurende het traject wordt u voorbereid op uw nieuwe functie in de ICT o.a. door het trainen van uw adviesvaardigheden en het optimaliseren en uitbreiden van uw Linkedin profiel.

Trainingsduur en kosten
Het traject bestaat afhankelijk van de richting die u kiest uit 15 tot 20 opleidingsdagen. Daarnaast doet u aan zelfstudie en gaat u samen met de IT Management Group aan de slag om uw kansen op een baan in de IT te optimaliseren. U kunt op een aantal momenten per jaar starten met het traject. De doorlooptijd per traject is circa 4 tot 6 maanden. Er zijn voor u als kandidaat geen kosten aan verbonden. We vragen wel uw tijd, inzet en motivatie om van het traject een gezamenlijk succes te maken!

Beperkt aantal plaatsen
Wilt u zich aanmelden voor het traject, wees er dan op tijd bij! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 
 
Inschrijven    Contact    Brochure
 

Zie ook: Extra geld voor schaarse IT.

Copyright © 2008 - 2017 IT Management Group