Make IT Work feliciteert… Renaldo Baptista


Renaldo Baptista
Leeftijd: 31
Profiel: ICT- en Projectmedewerker
Gaat werken bij: Boltrics, als Support Consultant.

“Het omscholingstraject van ITMG is samen met mijn motivatie en achtergrond in de logistiek de perfecte match om succesvol te worden in de ICT. Mijn nieuwe werkgever, een softwarebedrijf
gespecialiseerd in de logistieke markt, was het daar tot mijn plezier mee eens.”

Renaldo werkte in de logistiek op Schiphol toen het Make IT Work traject van de IT Management Group op zijn LinkedIn feed verscheen. De wereld van de ICT lonkte en Renaldo ondernam meteen actie. Het resultaat? Na het succesvol doorlopen van zijn opleidingstraject staat hij nu op het punt te starten met zijn eerste ICT-uitdaging.

Gefeliciteerd Renaldo! Vertel eens over je nieuwe baan?
Ik ga beginnen als Support Consultant. Op die manier leer ik de applicatie waar ik mee ga werken goed kennen. Het leuke hiervan is dat ik ook verschillende cursussen mag gaan volgen. Daarna heb ik zelf in de hand hoe snel ik me ontwikkel. De bedoeling is dat ik na ongeveer 6 maanden tot 1 jaar doorstroom naar een functie als Customer Success Consultant.

Wat leuk dat je zo snel aan de slag mag als ICT-er. Wat is jouw geheim?
Omdat ik 9 jaar in de logistiek heb gewerkt, zocht ik een ICT-functie waarbij deze werkervaring van toegevoegde waarde zou zijn. Dankzij de trainingen van de IT Management Group kon ik aan mijn werkgever laten zien dat ik ontzettend gemotiveerd ben om de overstap te maken.

En hoe vond je de trainingen?
Het traject ging precies zoals ik me had voorgesteld: professionele trainingen van trainers die er alles aan gedaan hebben om mij klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Dat is dus gelukt! Wel was het leren van zoveel nieuwe stof soms pittig. Mijn tip voor toekomstige Make IT Workers: let goed op en doe actief mee in de lessen. Met wat uren zelfstudie gaat het dan zeker goed komen. Oja… en heb vooral plezier!

Wat was voor jou de aanleiding om mee te doen aan het traject?
Tja, hoe omschrijf je een motivatie voor iets waar je al een groot deel van je (privé)leven mee bezig bent? Ik heb altijd al affiniteit met ICT gehad, maar vanwege financiële redenen en tijdgebrek heb ik nooit eerder de mogelijkheid tot omscholing gehad. Deze kans greep ik dan ook direct met beide handen aan.

Met goed gevolg: je hebt alle certificaten behaald én een baan in the pocket.
Ja, ik ben blij dat ik mijn doelen op korte termijn heb kunnen bereiken. ITMG heeft me daarbij altijd goed en professioneel geholpen. Ik ben dankbaar voor deze unieke kans!

Ben je zelf ook geïnteresseerd in een baan in de IT branche of ken je iemand? Zie voor meer informatie: Make IT Work

Ben je als werkgever geïnteresseerd in een Make IT Work kandidaat kijk dan op ITMG-Consultancy

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group