Make IT Work feliciteert… Ton van Brienen


Ton van Brienen
Leeftijd: 53
Profiel: Information Security Manager
Gaat werken bij: NCOI, als Information Security Officer.

“Ik heb me niet laten afschrikken als er vier of vijf jaar ervaring werd gevraagd. In de gesprekken gaf ik aan dat ik snel leer en dat ik ook andere hele waardevolle levens- en werkervaring meeneem.”

Ton werkte 25 jaar in de marketing bij verschillende banken en verzekeraars. Toen hij merkte dat hij graag een grotere maatschappelijke bijdrage wilde leveren, ging hij zich verdiepen in (preventie van) cybercrime. Zo kwam hij terecht bij het Make IT Work Traject van de IT Management Group, waar hij de opleiding tot gecertificeerd Information Security Manager volgde. En met succes! Na afronding van het traject van vier maanden vond hij een baan als Information Security Officer bij de NCOI Groep.

Gefeliciteerd Ton! Hoe heb je dat zo snel voor elkaar gekregen?
Alle kansen aangrijpen en hééél enthousiast zijn, hahaha! Dat is wat ik vaak terugkrijg na gesprekken. Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk, en ik denk dat dit weleens een succesfactor kan zijn om een baan te krijgen.

Hoe ziet je nieuwe functie eruit?
Ik ga meewerken aan de informatiebeveiliging bij de NCOI Groep. Dat varieert van ad hoc zaken oplossen die te maken hebben met informatiebeveiliging tot en met een bijdrage leveren aan het behalen van de ISO 27001 certificering van het bedrijf.

Wat interessant! En meteen een functie met veel verantwoordelijkheid zo te horen.
Dat klopt. Ik heb me niet laten afschrikken als er vier of vijf jaar ervaring werd gevraagd. In de gesprekken gaf ik aan dat ik snel leer en dat ik ook andere hele waardevolle levens- en werkervaring meeneem. Zo ben ik door mijn marketing- en communicatieachtergrond heel vaardig in het inschatten van hoe je mensen goed kunt informeren, iets wat ook heel belangrijk is in het informatie beveiligingsvak.

Heb je nog meer tips voor collega-kandidaten?
Het trefwoord voor mij is ‘FOCUS’. Ik heb vier maanden nauwelijks een sociaal leven gehad. Gewoon alles aan de kant en er blind voor gaan, want het is hard werken. Het met elkaar samenwerken heeft mij ook veel gebracht. Twee weten nu eenmaal meer dan één, en al pratende vallen de kwartjes. Dat is leuk, want je merkt dan dat je progressie maakt en steeds meer weet. En de laatste tip: laat je niet ontmoedigen als je bij proefexamens nog lang niet alles goed hebt. Gun jezelf de tijd om te leren.

En op het gebied van matching met een werkgever?
Als het om matching gaat van een klant of relatie van de IT Management Group ben je deels elkaars concurrent, maar dat heb ik zo nooit gezien. Ook hierin kun je juist heel veel aan elkaar hebben door te delen wat je hebt gezien en gehoord. Dat vond ik heel waardevol. Daarnaast is het belangrijk om zelf op zoek te gaan en om samen met de IT Management Group kansen en mogelijkheden te creëren.

Jij bent zelf ontzettend ondernemend in het traject geweest, een belangrijke succesfactor. Wat heeft de IT Management Group bijgedragen aan het succes?
Het warme onthaal vond ik zeer positief. Ik kom van oorsprong uit een keiharde sales wereld. En hierbij had ik zoiets van wow, wat een prachtig cadeau! Het begrip, het luisterend oor, de feedback, samen met professionele training gericht op de praktijk dat was erg prettig. Door het persoonlijk contact merk je dat je geen nummer bent en dat de IT Management Group het écht belangrijk vindt dat je slaagt.

Ben je zelf ook geïnteresseerd in een baan in de IT branche of ken je iemand? Zie voor meer informatie: Make IT Work

Ben je als werkgever geïnteresseerd in een Make IT Work kandidaat kijk dan op ITMG-Consultancy

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group