IT Management Group geaccrediteerd voor ArchiMate 3 trainingen

De IT Management Group heeft na een onafhankelijke beoordeling door The Open Group de accreditatie behaald voor haar ArchiMate® 3 trainingen.

Wat is ArchiMate®?
ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.
ArchiMate® bestaat uit twee levels. Het eerste level, ArchiMate® 3 Foundation, geeft inzicht in de basisconcepten van ArchiMate®. Het tweede level, ArchiMate® 3 Practitioner geeft een verdieping van het Foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.

Wat is er nieuw in ArchiMate® 3?
De ArchiMate® 3 trainingen zijn de vernieuwde versies van de ArchiMate® 2 trainingen.
The Open Group beschrijft nieuwe functies in ArchiMate® 3. Dit zijn onder andere elementen voor het modelleren van een onderneming op strategisch niveau, zoals vermogen, resource en het resultaat. Bovendien zijn de consistentie en de structuur van de taal verbeterd, definities zijn afgestemd op andere standaarden en de bruikbaarheid is verbeterd op diverse andere manieren. Meer over de vernieuwingen in ArchiMate® kunt u hier vinden.

Meer informatie over de ArchiMate® 3 trainingen vindt u hier:

ArchiMate® 3 Training: Foundation
ArchiMate® 3 Training: Practitioner
ArchiMate® 3 Training: Foundation and Practitioner combined

Heeft u interesse in of een vraag over onze ArchiMate® 3 trainingen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met de IT Management Group!

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group