ITMG Gecertificeerd als USM Opleidingspartner

USM staat voor Universeel Service Management. USM is een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie haar mensen, middelen, werkwijzen en services managet met niet meer dan 5 processen en 8 automatiseerbare workflows. De methode is toepasbaar op elke vorm van dienstverlening.

Wat maakt USM bijzonder?
Werkwijzen van serviceorganisaties worden veelvuldig gebaseerd op praktijkvoorbeelden van anderen (best practices). Deze best practices zijn dan opgenomen in populaire frameworks zoals ITIL en COBIT. Het gebruik van frameworks c.q. practices is nuttig, maar een meer duurzamere aanpak is gebaseerd op principes. De USM methode is ontwikkeld op basis van principes. Een organisatie kan USM gebruiken om haar besturing en werkwijze op een eenvoudige manier in te richten.

Compleet pakket
In tegenstelling tot een best practice zoals ITIL biedt USM een compleet pakket op basis waarvan de dienstverlening van een organisatie kan worden ingericht en beheerst. Het gaat om o.a. om procesbeschrijvingen, procedures, workflows, gespecificeerd organisatorische structuren, tooling, functieprofielen, invoeringsdraaiboeken en self assessment voorzieningen.

Waar pas je USM toe?
USM is een methode voor universeel servicemanagement, ontwikkeld voor alle dienstverlenende organisaties zoals gebouwenbeheer, IT, personeelszaken etcetera, maar ook voor alle vormen van primaire dienstverlening zoals telecomproviders en gemeenten. Standaardisatie van het managementsysteem is de sleutel tot succes.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit organisaties die hun organisatie op uniforme wijze willen laten werken, volgens de nieuwste inzichten, en met een eenvoudig leerbare en logische werkwijze. De doelgroep bestaat uit alle organisaties die streven naar Service Excellence en klantgerichtheid. Deelnemers zijn zowel de managers die verantwoordelijk zijn voor het organisatie-verbeterproject, als medewerkers die moeten leren werken in een organisatie die de USM-methode hanteert.

De IT Management Group is geaccrediteerd als opleidingspartner voor het verzorgen van USM trainingen. Wilt u meer weten van USM? Neemt u dan contact met ons op!

Eerstvolgende startdata USM Foundation

30 September 2019
USM Foundation
ITMG Locatie

(Utrecht)

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group