Top 10 functies in de ICT sector – 2. IT Project- en Verandermanager

Al enige jaren is de krapte in de IT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld. IT Project- en Verandermanager ITMGDe tweede IT baan (van de toekomst) betreft de IT Project- en Verandermanager.

Het opleidingsprofiel dat hierbij aansluit is de Opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager.

Bij het opleidingsprofiel Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager ligt het accent op het begeleiden, uitvoeren en ondersteunen van projecten in Agile omgevingen. Projectleiders worden op dit moment al veel gevraagd. In de toekomst zal dat alleen nog maar toenemen. Wijzigingen zijn aan de orde van de dag in de wereld van de IT. Grote wijzigingen worden veelal projectmatig opgepakt. Tegenwoordig werken veel organisaties op een agile wijze. Het is daarom belangrijk om als projectleider kennis te hebben van agile werkwijzen om daar bij de opzet, begeleiding en het uitvoeren van projecten rekening mee te houden. Daarnaast is de trend van agile werken ook van toepassing op het projectmanagement zelf. Deze ontwikkeling komt uitgebreid aan bod in de projectmanagement modules.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager krijgt u in 14 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van project- en verandermanagement zowel in theorie als praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van projectmanagement waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken. Daarnaast komen de zachte competenties die nodig zijn om een verandering door te voeren tijdens deze opleiding uitgebreid aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke verandering zoals het invoeren van een nieuwe of gewijzigde dienst, een transitie naar een andere leverancier of een introductie van een nieuw product, vaak gaat het juist om het verbinden van de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van de verandering bij de medewerkers die te maken krijgen met de veranderende omstandigheden. Met als doel dat de gewijzigde dienst of het gewijzigde product ook daadwerkelijk wordt geaccepteerd.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: (Agile) Projectleider, Programmamanager, Consultant, (organisatie)Verandermanager, Projectmedewerker.

Meer informatie over de Opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group