Top 10 functies in de ICT sector – 4. IT Architect

Al enige jaren is de krapte in de IT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld. De vierde IT baan (van de toekomst) betreft de IT-Architect.

Het opleidingsprofiel dat hierbij aansluit is de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Architect.
Informatiemanager ITMG

Bij de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Architect ligt het accent op het inrichten en onderhouden van Enterprise, IT en projectarchitectuur. Enterprise en IT Architectuur is sterk in opkomst evenals de behoefte aan Enterprise en IT Architecten. Met deze praktijkgerichte opleiding tot IT Enterprise Architect krijgt u in 16 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Enterprise en IT Architectuur zowel in theorie als praktijk.

Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van Enterprise Architectuur waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken. Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties die nodig zijn om als Enterprise Architect een verandering door te voeren tijdens deze opleiding aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke verandering zoals het onder architectuur invoeren van een nieuwe of gewijzigde dienst, een transitie naar een andere leverancier of een introductie van een nieuw product. Vaak gaat het juist om het verbinden van de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van de verandering bij de medewerkers die te maken krijgen met de veranderende omstandigheden.

Omdat veel organisaties tegenwoordig werken met Agile Scrum is er tijdens de opleiding ook uitgebreid aandacht voor IT Architectuur in Agile Scrum omgevingen.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Enterprise Architect, IT Architect, Solution Architect, Project Architect.

Meer informatie over de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Architect.

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group