Top 10 functies in de ICT sector – 6. Gecertificeerd Security Manager

Al enige jaren is de krapte in de IT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld. De zesde IT baan (van de toekomst) betreft de Gecertificeerd Security Manager.

Het opleidingsprofiel dat hierbij aansluit is de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Security Manager.
Security manager ITMG

Het accent ligt bij de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Security Manager op het inrichten en toetsen van informatiebeveiliging en data privacy maatregelen. Met deze functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Security Manager krijgt u in 15 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Security zowel in theorie als praktijk.

De theorie wordt daarbij afgewisseld met de praktijk. U maakt kennis met ervaren security professionals uit de publieke en commerciële sector. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken voor IT Security zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Tijdens de Masterclass Data Privacy en Data Protection wordt u op de hoogte gebracht van de relevante wetgeving zoals WBP, AVG en GDPR. U leert over de meldplicht Datalekken, over privacy Impact Assessments en andere werkwijzen om risico’s te inventariseren en over een Data Privacy- en Data Protection strategie.

Behalve deze inhoudelijke componenten komen de (zachte) competenties aan bod die nodig zijn om als IT Security Manager binnen het vakgebied van IT Security een verandering door te voeren of die nodig zijn om een resultaat tot stand te brengen. Ten slotte worden ook de laatste trends behandeld die invloed hebben op het vakgebied van IT Security.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Security Specialist, Security Manager, Data Privacy Specialist, Data Privacy Manager, Cyber Security Specialist.

Meer informatie over de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Security Manager.

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group