Top 10 functies in de ICT sector – 7. Gecertificeerd Big Data en Data-architectuur specialist

Al enige jaren is de krapte in de IT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld. De zevende IT baan (van de toekomst) betreft de Gecertificeerd Big Data en Data-architectuur specialist.

Het opleidingsprofiel dat hierbij aansluit is de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Big Data en Data-architectuur specialist.
Big-Dataspecialist ITMG

Het accent bij het opleidingsprofiel Gecertificeerd Big Data en Data-architectuur specialist ligt op het inrichten, onderhouden en bruikbaar maken van dataverzamelingen. Big Data zijn dataverzamelingen die niet met standaard databasemanagement systemen kunnen worden verwerkt of worden onderhouden. Big data is vaak ongestructureerd en van grote omvang. Elke dag worden er grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik van Big Data kan grote voordelen voor een organisatie opleveren. Het is in ieder geval duidelijk dat het verzamelen, analyseren, verwerken en gebruiken van data en informatie de komende jaren alleen maar toe zal nemen.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Big Data en Data-architectuur specialist krijgt u in 16 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Big Data en Data-architectuur zowel in theorie als praktijk. U leert hoe u Big Data kan inzetten om de prestaties van organisaties te verbeteren. Ook krijgt u inzicht in kwaliteitsmanagement in ICT-omgevingen.

Behalve deze inhoudelijke componenten komen de (zachte) competenties aan bod die nodig zijn om als als Big Data specialist binnen het vakgebied van informatiemanagement een verandering door te voeren of die nodig zijn om een resultaat tot stand te brengen.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Data specialist, Informatiespecialist, Data-architect, Big Data consultant.

Meer informatie over de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Big Data en Data-architectuur specialist.

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group