Adviesvaardigheden voor IT professionals

Verbeter jouw gesprekstechnieken en word een kundig adviseur!

Prijs: € 550,-
Duur: 1 dag
Locatie: Utrecht, Den Haag, in-company

Trainingsdata Advies vaardigheden voor IT professionals:

De IT Management Group verzorgt de training Advies vaardigheden voor IT professionals op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Je hebt ervaring en kennis op IT gebied. Jij weet hoe het zit. Vanuit je functie als consultant of professional wil je je klanten/opdrachtgevers optimaal bedienen en ben je ook steeds op zoek naar nieuwe klanten. Je wilt je klanten zo goed mogelijk adviseren en de juiste diensten leveren.
Je voert gesprekken met klanten en probeert de juiste informatie boven tafel krijgen. Je probeert jouw advies voor het voetlicht te krijgen en te vertellen waarom jouw dienst precies de juiste is voor deze klant.

Dit soort gesprekken voeren blijkt nog niet altijd even gemakkelijk te zijn.
En je kunt het wel leren!
Er zijn eenvoudige technieken aan te leren waarmee jouw gesprekken meer resultaat zullen opleveren.
In deze training adviesvaardigheden gaan we precies daarmee aan de slag.

We gaan in op vragen als: Wat voor type klant heb ik tegenover me zitten en hoe speel ik daarop in? Hoe kom ik eigenlijk over als consultant/professional? Hoe kom ik aan tafel bij nieuwe klanten? En als ik dan aan tafel zit, hoe kom ik er in zo kort mogelijke tijd achter wat die klant nodig heeft, m.a.w.: hoe herken ik klantbehoeften? Hoe kan ik luisteren met aandacht, zodat de klant zich gehoord en begrepen voelt? Hoe kom ik te weten wat “de vraag achter de vraag” is? Hoe zorg ik dat mijn advies wordt geaccepteerd? Hoe zorg ik dat de klant tevreden is en blijft en ook in de toekomst weer voor mij kiest?
Een aantal technieken zal de revue passeren. We gaan er vooral veel mee oefenen, zodat je na de training in staat bent dit direct toe te passen in jouw eigen praktijk.

De training Adviesvaardigheden voor IT professionals helpt je om jouw uitstekende staat van dienst en jouw kennis nog beter te gelde te maken door jouw gesprekstechnieken te verbeteren. Zowel bij klanten als bij opdrachtgevers!

Uw profiel
Je bent werkzaam in de IT of aanverwante dienstverlening en hebt regelmatig te maken met externe of interne klanten en/of opdrachtgevers.

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte training Adviesvaardigheden voor IT-professionals komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Introductie: het belang van een goed advies en toegevoegde waarde;
– Communicatie stijlen: wat is jouw eigen voorkeursstijl en hoe herken je de stijl van de klant?;
– Gespreksvaardigheden:
*luisteren, samenvatten, doorvragen
*opbouw van een adviesgesprek
*beperkende en versterkende overtuigingen
*leiding houden in een gesprek
*Inlevingsvermogen, hoe zorg ik dat de klant mij als gelijkwaardig adviseur ziet?
– De kracht van het “nee” durven zeggen;
– Praktijk cases;
– Handige tips om makkelijk te onthouden en snel resultaat te bereiken.

In deze training Adviesvaardigheden voor IT-professionals van één dag wordt de theorie vlot afgewisseld met de praktijk. In de training komen veelvoorkomende situaties en aansprekende voorbeelden aan bod. Door middel van rollenspellen word je gecoacht naar een snelle verbetering en meer slagkracht in jouw adviesvaardigheden.

Voorkennis
Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Trainingsduur en kosten
De training Advies vaardigheden voor IT-professionals duurt één dag. De kosten voor de training bedragen €550,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en versnaperingen en exclusief BTW. Deze training kan ook op in-company basis worden verzorgd.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata Adviesvaardigheden voor IT-professionals:

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group