ArchiMate® 3 Training: Practitioner

Inclusief examen Archimate® Part 2 van The Open Group

Prijs: € 850,-
Duur: 1 dag
Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

Trainingsdata:

28-06-2019 (Utrecht)
08-07-2019 (Den Haag)
28-10-2019 (Utrecht)
18-11-2019 (Utrecht)
06-12-2019 (Den Haag)
 
This training ArchiMate® 3 Training: Practitioner is also available in English.

De IT Management Group verzorgt de ArchiMate® 3 Training: Practitioner op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. De taal is gebaseerd op IEEE-standaard 1471. Sinds 2008 wordt ArchiMate® als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

Archimate® bestaat – net als TOGAF® – uit 2 levels. Het eerste level, Archimate® level 1 (Archimate® Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van Archimate®. Het tweede level, Archimate® Practitioner, geeft een verdieping van het foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.

Archimate® 3 Training
De ArchiMate® 3 Training: Practitioner van de IT Management Group zijn geaccrediteerd door de The Open Group en gebaseerd op de ArchiMate® 3.0 Specification van The Open Group.

Uw profiel
Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u ArchiMate® gaan toepassen in uw werk? Of is certificering in ArchiMate® voor uw werk van belang? Dan is de ArchiMate® 3 Training: Practitioner wat u zoekt. Na succesvolle voltooiing van het examen kunt u als ArchiMate Certified Professional registreren bij The Open Group.

Professioneel en praktijkgericht
De onderdelen die worden behandeld tijdens de ArchiMate® 3 Training: Practitioner komen grotendeels overeen met de ArchiMate® 3 Training: Foundation, echter met meer diepgang. Het betreft de onderwerpen:

• Language Structure
• Generic Metamodel
• Relationships
• Motivation Modeling
• Strategy Modeling
• Business Layer
• Application Layer
• Technology Layer
• Physical Elements
• Cross-Layer Modeling
• Implementation and Migration
• Addressing Stakeholder Concerns with Viewpoints and Views
• Language Customization Mechanisms

Tijdens de ArchiMate® 3 Training: Practitioner wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. De ArchiMate en TOGAF trainers van de IT Management Group zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect. Naast de theorie kunt u dus vele voorbeelden uit de praktijk verwachten. U kunt zelf ook voorbeelden uit uw praktijk naar voren brengen. Tijdens de training wordt u voorbereid op het examen.

Om als ArchiMate® gecertificeerd architect bij The Open Group geregistreerd te worden, dient u succesvol de multiple choice examens af te leggen.

BYOD en digitaal
Om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.

Voorkennis
Voor deze training dient u de training ArchiMate® 3 Training: Foundation te hebben doorlopen. Om het examen Archimate 3 Part 2 te kunnen afleggen, dient u in het bezit te zijn van het certificaat Archimate 3 Part 1.

Certificaat
Indien u na de ArchiMate® 3 Training: Practitioner het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Archimate Practitioner.

Examen en voertaal
De voertaal van de training is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands. Indien u het examen wilt afleggen, dan kunt u na afloop van de training een examenvoucher opvragen.

Trainingsduur en kosten
De ArchiMate® 3 Training: Practitioner duurt 1 dag. De kosten voor de training bedragen € 850,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Architectuur advies en detachering
Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata Archimate 3 Training:

28 June 2019
Training ArchiMate® 3 Training: Practitioner (ARCHC)

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____

8 July 2019
Training ArchiMate® 3 Training: Practitioner (ARCHC)

ITMG Locatie
(Den Haag)

_____ _____ _____
 

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group