ArchiMate® 3 Training: Bridge

Inclusief examen Archimate® 3: Advanced Bridge van The Open Group

Prijs: € 850,-
Duur: 1 dag
Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

Trainingsdata

De IT Management Group verzorgt de ArchiMate® 3 Training: Bridge op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Wat is Archimate?
ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. De taal is gebaseerd op IEEE-standaard 1471. Sinds 2008 wordt ArchiMate® als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

Archimate® bestaat uit twee levels. Het eerste level, Archimate® level 1 (Archimate® Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van Archimate®. Het tweede level, Archimate® Practitioner, geeft een verdieping van het Foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.

ArchiMate® 3 Training: Bridge
Heeft u een Archimate® 2 certificaat en wilt u zich certificeren in de vernieuwde standaard Archimate® 3 of wilt u weten wat er veranderd is in de standaard dan is de ArchiMate® 3 Training: Bridge training voor u geschikt. De training is gebaseerd op de ArchiMate® 3.0 Specification van The Open Group.

Professioneel en praktijkgericht
Tijdens de ArchiMate® 3 Training: Bridge wordt stilgestaan bij de veranderingen die zijn doorgevoerd van de transitie van ArchiMate 2 naar ArchiMate 3. Tijdens de training worden de onderdelen die als nodig worden geacht voor het succesvol afleggen van het ArchiMate 3 Advanced Bridge examen en die vastgelegd zijn in de Conformance Requirements Guide behandeld. Deze min of meer verplichte onderdelen worden afgewisseld met praktijkgerichte opdrachten.

De volgende onderwerpen komen tijdens de ArchiMate® 3 Training: Bridge aan bod:

• Basic Concepts of ArchiMate®
• Language Structure
• Generic Metamodel
• Relationships
• Motivation Modeling
• Strategy Modeling
• Business Layer
• Application Layer
• Technology Layer
• Physical Elements
• Cross-Layer Modeling
• Implementation and Migration
• Addressing Stakeholder Concerns with Viewpoints and Views
• Language Customization Mechanisms

In de ArchiMate® 3 Training: Bridge wordt de theorie afgewisseld met oefeningen. De ArchiMate® en TOGAF® trainers van de IT Management Group zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect. Naast de theorie kunt u voorbeelden uit de praktijk verwachten. U kunt zelf ook voorbeelden uit uw praktijk naar voren brengen. Tijdens de training wordt u voorbereid op het examen.

Om als ArchiMate® gecertificeerd architect bij The Open Group geregistreerd te worden, dient u succesvol de multiple choice examens af te leggen.

BYOD en digitaal
Om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.

Voorkennis
Voor de ArchiMate® 3 Training: Bridge is kennis van een eerder versie van ArchiMate® 2 vereist.

Certificaat
Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ArchiMate® 3 Advanced Bridge.

Examen en voertaal
De voertaal van de training is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands. Indien u het examen wilt afleggen, dan kunt u na afloop van de training een examenvoucher opvragen.

Trainingsduur en kosten
De training Archimate® 3 Training: Bridge duurt 1 dag. De kosten voor de training bedragen € 850,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Architectuur advies en detachering
Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata Archimate® 3 Training Bridge:

 

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group