Data-architectuur & Big Data

Prijs: € 800,-
Duur: 2 dagen
Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

29-08-2019 en 30-08-2019 (Den Haag)
09-12-2019 en 10-12-2019 (Den Haag)

De IT Management Group verzorgt de training Data-architectuur & Big Data op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kan vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Een training die u niet mag missen wanneer u te maken heeft met Big data en data-architectuur. Deze training biedt een zeer volledige behandeling van de onderwerpen op het gebied van data-architectuur en Big Data en is daarmee bij uitstek geschikt voor iedereen die met data of architectuur te maken heeft. De training gaat in op een aantal zeer actuele onderwerpen zoals Master Data Management, SOA en Big Data.

De manier waarop een data-architect zijn rol invult, is bepalend voor de successen die behaald worden. Daarom wordt in de training veel aandacht besteed aan de functie van de data-architect en de kaders die hij inzet om verandering en projecten optimaal te sturen. Bijvoorbeeld met behulp van kwaliteiten, principes en patronen van de data maar ook met methoden en modellen. Uitgebreid gaat de training in op datamodellering op basis van onder andere UML en ArchiMate inclusief onderwerpen als concepten, viewpoints en modelleertools. In de training worden veel praktische tips en praktijkvoorbeelden gegeven.

Uw profiel
Heeft u een verantwoordelijkheid voor de informatie- en gegevensvoorziening van uw organisatie? Heeft u een rol bij het modelleren van data, opstellen van architecturen, richting geven aan verandering en projecten of bent u op andere wijze nauw betrokken bij data en architectuur in uw organisatie? Dan is deze praktische data-architectuur training voor u een eye-opener!

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte training Data-architectuur en Big Data komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inleiding
• Wat is data?
• Wat is architectuur?
• Wat is data architectuur?
• Stakeholders en concerns
• Architectuur producten

Voorschrijvende architectuur
• Principes
• Kwaliteiten
• Patronen

Beschrijvende architectuur
• Data en architectuur methoden ArchiMate, Togaf, DaMa
• Data modelleren met ArchiMate, ER en UML
• Hybride data modelleren

Data architectuur toepassen
• Big data
• Datawarehousing en ETL
• Master data management en registers
• Model Driven Architecture, Code genereren en prototyping
• SOA registries en EAI

Trainingsduur en kosten
De training Data-architectuur & Big Data duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 800,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Deze training wordt gegeven door Bert Dingemans. Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

Data-architectuur detachering
Bent u op zoek naar een deskundige data-architect, analist of een expert op het gebied van Big Data? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met de IT Management Group!

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata Data-architectuur & Big Data

29 August 2019
Training Data-architectuur & Big Data (BDATA)

ITMG Locatie
(Den Haag)

_____ _____ _____

9 December 2019
Training Data-architectuur & Big Data (BDATA)

ITMG Locatie
(Den Haag)

_____ _____ _____

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group