Opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker

De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT!

Inclusief ITIL, PRINCE2, BiSL en Agile Scrum Foundation certificeringen

Kosten opleiding: € 5250,-
Kosten certificering: € 1440,-
Totale kosten: € 6690,-

Duur: 15 dagen
Locatie: Utrecht, Den Haag, Amsterdam

De IT Management Group verzorgt de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker is één van de 10 opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

Het opleidingsprofiel Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker leidt op tot een goede startpositie in de ICT. U wordt opgeleid om te kunnen starten als IT (Helpdesk/Servicedesk) medewerker, Projectmedewerker, Procesmedewerker, Functioneel Beheerder, Applicatiebeheerder en Projectondersteuner. Vanuit deze startpositie kunt u vervolgens doorgroeien naar een positie op tactisch of strategisch niveau.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker krijgt u in 15 dagen tijd een breed inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Beheer, agile werkwijzen en projectmanagement zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk. U krijgt inzicht in de verschillende vormen van dienstverlening zowel gericht de interne organisatie als op de klanten van een organisatie. Ook krijgt u inzicht in projectmatig werken en leert u wat er nodig is om een project soepel te laten verlopen.

Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties aan bod die nodig zijn om als ICT- en Projectmedewerker binnen het vakgebied van IT Beheer en projectmanagement een dienstverlenende functie uit te voeren.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: IT (Helpdesk) medewerker, Projectmedewerker, Procesmedewerker, Projectondersteuner, Functioneel beheerder en Applicatiebeheerder.

Praktijkgericht
Tijdens deze opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als consultant in hun vakgebied.

Certificering
Binnen de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker wordt de belangrijkste theorie op het gebied van IT Beheer en Projectmanagement behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in ITIL Foundation, Agile Scrum Foundation, BISL Foundation en PRINCE2 Foundation. Daarnaast bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als ICT- en Projectmedewerker minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar klanten, collega’s en opdrachtgevers.

Inhoud opleidingsprofiel
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker – telefonisch
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

ITIL Foundation – 3 dagen
ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices. ITIL richt zich op het managen van de IT-dienstverlening. ITIL beschrijft een methode waarmee op een efficiënte en effectieve wijze het beheer uitgevoerd kan worden over alle IT-middelen van een organisatie. ITIL is een raamwerk en biedt richtlijnen die aangeven hoe een IT-dienstverlener het best kan garanderen dat haar klanten de producten en diensten krijgen die zij verlangen.
Zie ook: ITIL Foundation

PRINCE2 Foundation – 2 dagen
PRINCE® is een projectmanagementmethode en de afkorting staat voor PRojects IN Controlled Environments. De best practice is vrij in gebruik als methode om projecten te managen en is geschikt voor alle typen projecten. PRINCE is procesgebaseerd. Het is op dit moment de meest toegepaste projectmanagementmethode wereldwijd. PRINCE2 is geschikt voor zowel traditionele als agile omgevingen.
Zie ook: PRINCE2 Foundation

Opleiding Project Management Office – 3 dagen
Projecten maken steeds meer deel uit van de wijze waarop organisaties het werk organiseren. Daarmee neemt ook de behoefte aan ondersteuning van dergelijke werkzaamheden toe. Vanuit het Project Management Office wordt deze ondersteuning voor projectmanagers georganiseerd. In organisaties worden steeds meer werkzaamheden uitgevoerd in de vorm van projecten. Daarmee neemt ook de behoefte aan ondersteuning bij projectwerkzaamheden toe.
In deze opleiding komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

– Ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van projecten, programma’s en portfolio’s;
– Het (verder) professionaliseren van een projectbureau;
– De organisatie informeren en het management adviseren/rapporteren over voortgang van projecten en/of programma’s;
– Actualiseren, optimaliseren en/of innoveren van de huidige PM-technieken en methodes in je werkomgeving.
Zie ook: Opleiding Project Management Office

Agile Scrum Foundation – 2 dagen
Steeds meer organisaties hebben behoefte aan flexibilisering van hun projecten. Agile geeft hier invulling aan. Een voorbeeld hiervan is Scrum. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat Scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken. De training Agile Scrum Foundation geeft u in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met de kennis over de scrum praktijk.
Zie ook: Agile Scrum Foundation

BiSL Foundation – 2 dagen
BiSL is een publieke standaard voor functioneel beheer en informatiemanagement. BiSL geeft invulling aan processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening vanuit gebruikers- en bedrijfsoptiek te sturen. Het is een raamwerk met aandacht voor zowel de operationele, tactische als strategische processen als hun onderlinge relaties. Het raamwerk benadert de informatievoorziening in een organisatie en de daarvoor te gebruiken IT-middelen vanuit het perspectief van de businessorganisatie en de gebruikers van de informatiesystemen.
Zie ook: BiSL Foundation

Effectief Communiceren en Presenteren – 3 dagen
De module Effectief Communiceren en Presenteren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als Informatiemanager nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.
Zie ook: Effectief Communiceren en Presenteren

Profiel
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker is geschikt voor starters in de IT die een solide opleiding willen volgen waarbij zowel aandacht is voor de theorie als voor de praktijk en de persoonlijke competenties die van belang zijn bij de dagelijkse uitvoering van uw rol als ICT- of projectmedewerker. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als IT (Helpdesk) medewerker, Projectmedewerker, Procesmedewerker, Projectondersteuner, Functioneel beheerder en Applicatiebeheerder. direct aan de slag te gaan!

Vrijstelling
Bent u reeds in het bezit bent van een certificering op het gebied van BiSL, Agile Scrum, ITIL of PRINCE2 Foundation of heeft u al voldoende ervaring met een van de andere modules, dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. De kosten voor de vrijstelling zullen dan in mindering worden gebracht. Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Trainingsduur en kosten
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerkers duurt 15 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

Kosten opleiding: € 5250,-
Kosten certificering: € 1440,-
Totale kosten: € 6690,-

Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

Materiaal
Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.
Bent u niet in het bezit van een eigen device (iPad, tablet of laptop) dan kunt u bij deze opleiding een device meebestellen, neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Docenten en locaties
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker wordt gegeven op onze luxe trainingslocaties in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten die thuis zijn in zowel de theorie en in de praktijk. Bij de opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker zijn onder meer de volgende gerenommeerde docenten betrokken:

Jan de Vries ITMG    Roel Riepma ITMG    Arno Janssen ITMG    Bart de Best ITMG    Dick Timan ITMG

Planning
U kunt op elk moment instappen in de opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Er wordt altijd een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderstaand de eerstvolgende mogelijke startdata:

18-06-2019
20-06-2019
20-06-2019
21-06-2019
24-06-2019

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group