Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager

Dé Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager: met sprekers uit de publieke en commerciële sector!

Inclusief certificeringen PRINCE2 Foundation, Big Data Foundation, DevOps Foundation en BiSL Foundation

Prijs: € 5600,- | Bring Your Own Device (BYOD)

Duur: 16 dagen
Locatie: Utrecht, Den Haag, Amsterdam

In Company: neemt u voor meer informatie contact op met de IT Management Group

De IT Management Group verzorgt de Functiegerichte Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Met de praktijkgerichte Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager krijgt u in 16 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Informatiemanagement zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt daarbij afgewisseld met de praktijk en ook maakt u kennis met ervaren informatiemanagers uit de publieke en commerciële sector. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken voor informatiemanagement zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Ook krijgt u inzicht in kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen. Daarnaast komen de (zachte) competenties aan bod die nodig zijn om als Informatiemanager binnen het vakgebied van informatiemanagement een verandering door te voeren of die nodig zijn om een resultaat tot stand te brengen. Ten slotte worden ook de laatste trends die invloed hebben op het vakgebied van informatiemanagement behandeld als onderdeel van deze opleiding: Big Data, Agile Scrum en DevOps.

Startdata Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager
Projectmanagement op basis van PRINCE2 31 juli en 1 augustus 2017
Strategisch business informatiemanagement 31 augustus 2017
Tactisch en operationeel informatiemanagement 4 en 11 september 2017
Big Data Foundation 18 t/m 20 september 2017
DevOps Foundation 21 en 22 september 2017
Effectief communiceren en presenteren 2, 3 en 9 oktober 2017
Kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen 6, 7 en 13 november 2017

Alternatieve data:
Projectmanagement op basis van PRINCE2 22 en 29 augustus 2017
Strategisch business informatiemanagement 10 november 2017
Big Data Foundation 20, 21 en 27 november 2017
DevOps Foundation 28 en 29 november 2017
Tactisch en operationeel informatiemanagement 12 en 19 december 2017
Effectief communiceren en presenteren data NTB 2018
Kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen data NTB 2018

In overleg kunnen we een persoonlijke planning op maat voor u samenstellen.

Praktijkgericht
Tijdens deze Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als consultant op het vakgebied van informatiemanagement. Daarnaast maakt u kennis met ervaren sprekers uit de publieke en commerciële sector.

Certificering
Binnen deze Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager wordt de belangrijkste theorie op het gebied van Informatiemanagement behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in BiSL Foundation, PRINCE2 Foundation en Big Data Foundation. Daarnaast bent u bekend met de onderwerpen kwaliteitsmanagement, Agile Scrum en DevOps, en ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Informatiemanager minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Programma
De opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding Gecertificeerd Informatiemanager – telefonisch
De opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Strategisch business informatiemanagement – 1 dag
Een van de modules van de opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager betreft de module Strategisch business informatiemanagement. Tijdens deze unieke module worden de strategische aspecten van informatiemanagement behandeld. Het gaat daarbij onder andere om het opstellen van de informatiestrategie en informatiearchitectuur, informatie lifecyclemanagement, informatie portfoliomanagement, bepalen keten-ontwikkelingen, bepalen technologieontwikkelingen, bepalen bedrijfsprocesontwikkelingen, coördinatie van informatie, inrichting van de IV functie, leveranciersmanagement, ketenpartnermanagement. Theorie wordt afgewisseld met discussie, oefeningen en sprekers uit de praktijk.

Tactisch en operationeel informatiemanagement – 2 dagen
Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van tactisch informatiemanagement zoals Planning en Control, Financieel Management, Behoeftemanagement, Contractmanagement, Gebruikersondersteuning, Operationele IT-aansturing, Beheer Bedrijfsinformatie, Wijzigingenbeheer, Transitie en Specificeren. Ook worden relaties gemaakt met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer. Na afloop van deze module kunt u zich certificeren in de module BiSL Foundation.

Kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen – 3 dagen
Tijdens de module Kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen krijgt u uitleg over de belangrijkste aspecten van kwaliteitsmanagement. U leert het belang van deze aspecten en de onderlinge samenhang. Naast uitleg zal ook met cases een verdieping worden aangebracht zodat u zelf in staat bent de behandelde stof direct binnen uw organisatie toe te passen. Binnen drie dagen zal een traject worden doorlopen waarbij de opzet, de invoering en het beheer van een kwaliteitsmanagementsysteem zullen worden behandeld. Na afloop krijgt u uw eigen kwaliteitsplan mee!

Big Data Foundation – 3 dagen
De module Big Data Foundation behandelt in twee dagen tijd het begrip Big Data, de grondbeginselen en de mogelijkheden van Big Data. Het verkrijgen van Big Data is tegenwoordig niet meer het probleem maar wel hoe Big Data kan worden omgezet naar waardevolle informatie!

DevOps Foundation – 2 dagen
Tijdens deze module wordt aandacht besteed aan DevOps. De afgelopen jaren hebben veel organisaties de voordelen ervaren van de toepassing van Agile methoden zoals Scrum en Kanban. De software wordt sneller opgeleverd en de kwaliteit stijgt, terwijl de kosten dalen. Een groot nadeel blijkt dat de Agile ontwikkeling haaks staat op de traditionele beheerorganisatie, zowel qua information management, application management als infrastructure management.De training DevOps Foundation geeft u in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in DevOps, gecombineerd met de kennis over de DevOps praktijk.

Projectmanagement op basis van PRINCE2 – 2 dagen
Wellicht heeft u al ervaring met PRINCE2 en bent u al gecertificeerd in PRINCE2? Dan kunt u voor deze module vrijstelling krijgen. Bent u nog niet bekend met PRINCE2 of projectmanagement dan leert u in deze module hoe u op een gecontroleerde wijze een transitie binnen uw organisatie kunt begeleiden.

Effectief Communiceren en Presenteren – 3 dagen
De module Effectief Communiceren en Presenteren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als Informatiemanager nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.

Profiel
De Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager is geschikt voor (toekomstige) Informatiemanagers die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de theorie en de certificering van de hedendaagse Informatiemanager als voor de praktijk en de persoonlijke competenties die van belang zijn bij de dagelijkse uitvoering van de functie van Informatiemanager. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – ook de certificering die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als Informatiemanager direct aan de slag te gaan!

Vrijstelling
Bent u reeds in het bezit bent van een certificering op het gebied van BiSL, Big Data of PRINCE2 of heeft u al voldoende ervaring met een van de andere modules, dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. Neemt u voor meer informatie over deze vrijstelling contact met ons op.

Trainingsduur en kosten
De Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager duurt 16 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

Prijs: € 5600,- | Bring Your Own Device (BYOD)

Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW en examenkosten. Heeft u al één van bovenstaande modules met goed gevolg afgelegd dan is het mogelijk om daarvoor een vrijstelling te krijgen. Per trainingsdag wordt dan €350,- in mindering gebracht op de totale opleidingskosten. Wilt u zich gedurende deze opleiding ook certificeren in DevOps Foundation, BiSL Foundation, Big Data Foundation en PRINCE2 Foundation dan dient u rekening te houden met aanvullende examenkosten. Voor de actuele examenprijzen verwijzen wij u naar onze de betreffende pagina’s op onze website. Het materiaal voor deze training wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

Bent u niet in het bezit van een eigen device (iPad, tablet of laptop) dan kunt u bij deze opleiding een iPad Air 2 meebestellen, neemt u contact op voor de mogelijkheden.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten die thuis zijn in zowel de theorie en in de praktijk. Bij de Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager zijn alleen gerenommeerde docenten betrokken. De Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager wordt gegeven op onze luxe trainingslocaties in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

Startdata Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager
Projectmanagement op basis van PRINCE2 31 juli en 1 augustus 2017
Strategisch business informatiemanagement 31 augustus 2017
Tactisch en operationeel informatiemanagement 4 en 11 september 2017
Big Data Foundation 18 t/m 20 september 2017
DevOps Foundation 21 en 22 september 2017
Effectief communiceren en presenteren 2, 3 en 9 oktober 2017
Kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen 6, 7 en 13 november 2017

Alternatieve data:
Projectmanagement op basis van PRINCE2 22 en 29 augustus 2017
Strategisch business informatiemanagement 10 november 2017
Big Data Foundation 20, 21 en 27 november 2017
DevOps Foundation 28 en 29 november 2017
Tactisch en operationeel informatiemanagement 12 en 19 december 2017
Effectief communiceren en presenteren data NTB 2018
Kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen data NTB 2018

In overleg kunnen we een persoonlijke planning op maat voor u samenstellen.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Zie ook: ITMG start met de opleiding tot gecertificeerd informatiemanager.

Copyright © 2008 - 2017 IT Management Group