Opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect

Gecertificeerd Enterprise Architect: inclusief TOGAF en Archimate certificeringen

Prijs: € 4200,- | Bring Your Own Device (BYOD)

Duur: 12 dagen
Locatie: Utrecht, Den Haag, Amsterdam

De IT Management Group verzorgt de Opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Enterprise Architectuur is sterk in opkomst evenals de behoefte aan Enterprise Architecten. Met deze praktijkgerichte opleiding tot Enterprise Architect krijgt u in 12 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Enterprise en IT Architectuur zowel in theorie als praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van Enterprise Architectuur waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken. Daarnaast komen de zachte competenties die nodig zijn om als Enterprise Architect een verandering door te voeren tijdens deze opleiding aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke verandering zoals het onder architectuur invoeren van een nieuwe of gewijzigde dienst, een transitie naar een andere leverancier of een introductie van een nieuw product, vaak gaat het juist om het verbinden van de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van de verandering bij de medewerkers die te maken krijgen met de veranderende omstandigheden. Met als doel dat de gewijzigde dienst of het gewijzigde product ook daadwerkelijk wordt geaccepteerd.

Trainingsdata Opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect
TOGAF Foundation 24 en 25 augustus 2017
TOGAF Certified 29 en 30 augustus 2017
Archimate 3 Training: Foundation en Practitioner combined 27 t/m 29 september 2017
Effectief Communiceren en Presenteren 2, 3 en 9 oktober 2017
Masterclass Beheerarchitectuur data NTB 2018

Alternatieve trainingsdata:
TOGAF Foundation 3 en 4 oktober 2017
TOGAF Certified 5 en 6 oktober 2017
Archimate 3 Training: Foundation en Practitioner combined 21 t/m 23 november 2017
Effectief Communiceren en Presenteren data NTB 2018
Masterclass Beheerarchitectuur data NTB 2018

Praktijkgericht
Tijdens deze opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als architect, projectleider of programmamanager, verandermanager, organisatie-adviseur en/of coach. U leert niet alleen de theorie maar gaat ook hands-on met deze ervaren trainers aan de slag!

Certificering
Binnen deze opleiding worden de belangrijkste Architectuur best practices en architectuurraamwerken behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel TOGAF Full Certified en Architmate Full Certified. Daarnaast bent u bekend gemaakt met de persoonlijke competenties die u als Enterprise Architect minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders en bent u bekend met de persoonlijke competenties die minimaal nodig zijn om een team aan te sturen. U bent in staat groepsinteractie te herkennen en hierop te anticiperen.

Programma
De opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect – telefonisch
De opleiding Gecertificeerd Enterprise Architect start met een intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

TOGAF 9 Training:Foundation – 2 dagen
The Open Group Architecture Framework, TOGAF, is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een Enterprise Architectuur. TOGAF beschrijft het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van een Enterprise Architectuur. TOGAF® wordt wereldwijd gebruikt door een groot aantal architecten om een passende architectuur voor hun organisatie te ontwerpen. TOGAF® 9 bestaat uit 2 levels. Het eerste level, TOGAF® 9 level 1, geeft inzicht in de basisconcepten van TOGAF®.

TOGAF 9 Training: Certified – 2 dagen
TOGAF 9 Training: Certified is het vervolg op de TOGAF 9 Training: Foundation training. TOGAF® 9 level 1 geeft inzicht in de basisconcepten van TOGAF®. Het tweede level, TOGAF® 9 level 2, gaat een stap verder en is bedoeld voor architecten die zich volledig willen certificeren in TOGAF.

Effectief communiceren en presenteren (Persoonlijke Ontwikkeling) – 3 dagen
De training Persoonlijke Ontwikkeling, Effectief communiceren en presenteren, gaat in op uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het communiceren met gesprekspartners zoals collega’s, leidinggevende(n), medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. In de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Archimate 3 Training:Foundation en Practitioner combined- 3 dagen
ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. Sinds 2008 wordt ArchiMate® als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

Archimate bestaat uit twee levels. Het eerste level, Archimate 3 level 1, geeft inzicht in de basisconcepten van Archimate®. Archimate 3 level 2 geeft een verdieping van het Foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.

Masterclass Beheerarchitectuur – 2 dagen
Met deze module geven we u middels deze masterclass inzicht in de wereld van Beheerarchitectuur. In deze masterclass leert u stapsgewijs hoe u uw serviceorganisatie onder architectuur vormgeeft qua richting, inrichting en verrichting. Naast dit organisatieaspect wordt tevens invulling gegeven aan het beheren van services vanaf het moment van requirements opstellen tot en met het beheren van de nieuwe of aangepaste service. Hierdoor wordt u in staat gesteld om de vormgeving van uw serviceorganisatie te beoordelen en te verbeteren. Tevens wordt u in staat gesteld om het voortbrengingsproces van informatiesystemen te beoordelen op het produceren van te beheren services.

U kunt op elk moment instappen in de opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Indien onderstaande data niet schikken, dan kan de IT Management Group voor u een planning op maat maken. De eerstvolgende mogelijkheid om te starten is:

Trainingsdata Opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect
TOGAF Foundation 24 en 25 augustus 2017
TOGAF Certified 29 en 30 augustus 2017
Archimate 3 Training: Foundation en Practitioner combined 27 t/m 29 september 2017
Effectief Communiceren en Presenteren 2, 3 en 9 oktober 2017
Masterclass Beheerarchitectuur data NTB 2018

Alternatieve trainingsdata:
TOGAF Foundation 3 en 4 oktober 2017
TOGAF Certified 5 en 6 oktober 2017
Archimate 3 Training: Foundation en Practitioner combined 21 t/m 23 november 2017
Effectief Communiceren en Presenteren data NTB 2018
Masterclass Beheerarchitectuur data NTB 2018

Profiel
De Opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect is geschikt voor (toekomstige) Enterprise Architecten die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de best practices op het gebied van Enterprise en IT Architectuur als voor de persoonlijke competenties die van belang zijn bij een rol binnen de Enterprise Architectuur. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als Enterprise Architect aan de slag te gaan.

Vrijstelling
Indien u reeds in het bezit bent van een certificering TOGAF Foundation, TOGAF Certified, Archimate Foundation of Archimate Certified dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. Neemt u voor meer informatie contact met ons op.

Trainingsduur en kosten
De Opleiding tot Gecertificeerd Entperise Architect duurt 12 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

Prijs: € 4200,- | Bring Your Own Device (BYOD)

Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW en examenkosten. Heeft u al één van bovenstaande modules met goed gevolg afgelegd dan is het mogelijk om daarvoor een vrijstelling te krijgen. Wij brengen dan per trainingsdag €350,- in mindering op de kosten. U kunt maximaal gebruik maken van twee vrijstellingen. Wilt u zich gedurende deze opleiding ook certificeren in TOGAF en in Archimate dan dient u rekening te houden met aanvullende examenkosten. Voor de actuele examenprijzen verwijzen wij u naar onze TOGAF en Archimate pagina’s. Het materiaal voor deze training wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

Bent u niet in het bezit van een eigen device (iPad, tablet of laptop) dan kunt u bij deze opleiding een iPad Air 2 meebestellen, neemt u contact op voor de mogelijkheden.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten die thuis zijn in zowel de theorie en in de praktijk. Bij de Opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect zijn alleen gerenommeerde docenten betrokken. De Opleiding tot Gecertificeerd Enterprise Architect wordt gegeven op onze luxe trainingslocaties in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.
 
Inschrijven    Contact    Brochure

Copyright © 2008 - 2017 IT Management Group