Opleiding tot Gecertificeerd Java Developer

De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT!

Inclusief Java en Agile Scrum Foundation certificeringen

Kosten opleiding: € 6050,-
Kosten certificering: € 450,-
Totale kosten: € 6500,-

Duur: 17 dagen
Locatie: Utrecht, Den Haag, Amsterdam

De IT Management Group verzorgt de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer is één van de 10 opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

Als ontwikkelaar houdt u zich bezig met het ontwikkelen van softwareoplossingen voor zowel interne als externe klanten. U bouwt programma’s en applicaties of u bent verantwoordelijk voor het onderhoud en het testen van de programmatuur en het optimaliseren van de applicaties. HTML, JAVA, PHP en MySQL zijn op dit moment de meeste gebruikte ontwikkeltalen. Java is onafhankelijk van een bepaald platform en is één van de populairste en meest gebruikte open-source programmeertalen van dit moment. Java is onmisbaar in een online omgevingen. PHP is een scripttaal die gebruikt wordt voor veel doeleinden en vormt de basis voor de populaire Content Management systemen zoals WordPress, Joomla en Drupal. Het is eenvoudig te leren en wordt alom gebruikt. PHP wordt vaak in combinatie gebruikt met MySQL. MySQL is een populair databasemanagementsysteem dat voor het gestructureerd opslaan van gegevens voor zeer veel toepassingen wordt gebruikt. Veel websites maken gebruik van MySQL.

De werkplek van een ontwikkelaar kan heel divers zijn. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden vanuit het eigen kantoor van de werkgever of kan een ontwikkelaar gedetacheerd worden op projectbasis bij een klant op locatie. Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van de agile werkwijze. Als ontwikkelaar maakt u dan deel uit van een zogenaamd Agile Scrum team. Het team is gezamenlijk verantwoordelijk voor het opleveren van (gewijzigde) applicaties en/of informatiesystemen.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer krijgt u in 17 dagen tijd een breed inzicht in en kennis van de belangrijkste ontwikkeltalen en ontwikkeltools van dit moment. De theorie wordt afgewisseld met hands-on praktijkopdrachten. Na afloop van het traject kunt u uit de voeten met de twee belangrijkste ontwikkeltalen Java en HTML, waarmee u applicaties kunt bouwen en onderhouden. Ook bent u bekend met PHP en MySQL waarmee u website’s kan opbouwen en onderhouden. In de training Agile Scrum leert U de agile werkwijzen en hoe u in een Scrum team samenwerkt aan een oplossing. Daarnaast komen in het opleidingstraject de (persoonlijke) competenties aan bod die nodig zijn om als applicatie ontwikkelaar aan de slag te gaan.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Java developer, PHP Developer, applicatieontwikkelaar, Website bouwer, CMS specialist.

Praktijkgericht
Tijdens deze opleiding tot Gecertificeerd Java Developer krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als programmeur of consultant.

Certificering
Binnen de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer wordt de belangrijkste theorie op het gebied van applicatieontwikkeling behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in:

– HTML, CSS, XML & JavaScript
– Oracle 12c SQL
– PHP Programmeren
– Programmeren in Java SE 8 en OO Development
– Agile Scrum Foundation

Inhoud opleidingsprofiel
De opleiding tot Gecertificeerd Java Developer bestaat uit de volgende modules:

Intake Gecertificeerd Java Developer – telefonisch
De opleiding tot Gecertificeerd Java Developer start met een telefonische intake. Tijdens deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Training HTML, CSS, XML & JavaScript – 2 dagen
Tijdens de training HTML, CSS, XML & JavaScript krijgt u een praktische kennismaking met client-side programmeren met HTML, CSS en JavaScript. De cursus richt zich op het gebruik van HTML / CSS / JavaScript programmeerlogica om te implementeren, variabelen te definiëren en te gebruiken, loopings en vertakkingen uit te voeren, gebruikersinterfaces te ontwikkelen, gebruikersinvoer te registreren en te valideren, gegevens op te slaan en goed gestructureerde applicaties te creëren.
Ook leert u hoe u goed opgebouwde XML-documenten kunt maken en leert u de belangrijkste aanvullende technologieën die XML ondersteunen te gebruiken, waaronder XML Schema voor validatie en XSLT voor transformatie.
Zie ook: Training HTML, CSS, XML & JavaScript

Training SQL Foundation – 2 dagen
Tijdens de training SQL Foundation leert u werken met de Oracle® 11g Structured Query Language (SQL). U maakt kennis met de database met geavanceerde capaciteiten van Oracle 12c die betere prestaties, verbeterde schaalbaarheid en eenvoudiger gegevensbeheer bevorderen.
Zie ook: Training SQL Foundation

Training PHP Programmeren- 2 dagen
Tijdens de training PHP Programmeren leert u database-gestuurde websites te maken met behulp van PHP en MySQL. PHP is een veelzijdige server-side programmeertaal die hand in hand werkt met front-end Web-talen zoals HTML en JavaScript. PHP kan worden gebruikt om alle soorten dynamische webinterfaces te maken en is een van de meest gebruikte programmeertalen geworden.
Zie ook: Training PHP Programmeren

Training Java Programmeren – 6 dagen
Tijdens de training Java Programmeren leert u de basis van de programmeertaal Java. U krijgt in 6 dagen een duidelijk inzicht in de werking en het gebruik van de JAVA technologie. Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met oefeningen en opdrachten. De training behandelt de verschillende toepassingen van JAVA en het gebruik van o.a. packages, interfaces, exceptions en collecties. De training is een combinatie van een hands-on training waarin u oefent met programmeren in Java en een examentraining. Examentraining vindt op de laatste dag van de training plaats. Gedurende en na de training dient u zich door middel van zelfstudie voor te bereiden op het examen. Deze training leidt op tot het Oracle Java examen (1Z0-808 – Java SE 8 Programmer I)
Zie ook: Java Programmeren

Agile Scrum Foundation – 2 dagen
Steeds meer organisaties hebben behoefte aan flexibilisering van hun projecten. Agile geeft hier invulling aan. Een voorbeeld hiervan is Scrum. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat Scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken. De training Agile Scrum Foundation geeft u in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met de kennis over Scrum in de praktijk.
Zie ook: Agile Scrum Foundation

Effectief Communiceren en Presenteren – 3 dagen
De module Effectief Communiceren en Presenteren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als Developer nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.
Zie ook: Effectief Communiceren en Presenteren

Profiel
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer is geschikt voor (toekomstige) applicatieontwikkelaars die een solide opleiding willen volgen waarbij aandacht is de belangrijkste ontwikkeltalen voor zowel applicaties als websites.

Er is een groot tekort aan applicatieontwikkelaars. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als applicatieontwikkelaar direct aan de slag te gaan!

Vrijstelling
Bent u reeds in het bezit bent van een certificering op het gebied van Java, of Agile Scrum Foundation of heeft u al voldoende ervaring met een van de andere modules, dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. De kosten voor de vrijstelling zullen uiteraard in mindering worden gebracht op de totale kosten. Neemt u voor meer informatie over deze vrijstelling contact met ons op.

Trainingsduur en kosten
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer duurt 17 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

Kosten opleiding: € 6050,-
Kosten certificering: € 450,-
Totale kosten: € 6500,-

Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

Materiaal
Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd. Om te kunnen oefenen met de opgedane kennis dient u een eigen laptop mee te brengen. Bent u niet in het bezit van een eigen laptop? Dan kunt u bij deze trainingen een laptop meebestellen. Neemt u in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden!

Docenten en locaties
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer wordt gegeven op onze luxe trainingslocaties in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten die thuis zijn in zowel de theorie en in de praktijk.

Planning
U kunt op elk moment instappen in de opleiding tot Gecertificeerd Java Developer. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Er wordt altijd een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderstaand de eerstvolgende mogelijke startdata:

27-05-2019
06-06-2019
12-06-2019
20-06-2019
24-06-2019

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group