Opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager

De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT!

Inclusief PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner, Agile Scrum Foundation en IPMA D certificeringen

Kosten opleiding: € 4900,-
Kosten certificering: € 1480,-
Totale kosten: € 6380,-

Duur: 14 dagen
Locatie: Utrecht, Den Haag, Amsterdam

De IT Management Group verzorgt de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

Inschrijven    Contact    Brochure

Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager is één van de 10 opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

Bij het opleidingsprofiel Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager ligt het accent op het begeleiden, uitvoeren en ondersteunen van projecten in Agile omgevingen. Projectleiders worden op dit moment al veel gevraagd. In de toekomst zal dat alleen nog maar toenemen. Wijzigingen zijn aan de orde van de dag in de wereld van de IT. Grote wijzigingen worden veelal projectmatig opgepakt. Tegenwoordig werken veel organisaties op een agile wijze. Het is daarom belangrijk om als projectleider kennis te hebben van agile werkwijzen om daar bij de opzet, begeleiding en het uitvoeren van projecten rekening mee te houden. Daarnaast is de trend van agile werken ook van toepassing op het projectmanagement zelf. Deze ontwikkeling komt uitgebreid aan bod in de projectmanagement modules.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager krijgt u in 14 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van project- en verandermanagement zowel in theorie als praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van projectmanagement waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken. Daarnaast komen de zachte competenties die nodig zijn om een verandering door te voeren tijdens deze opleiding uitgebreid aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke verandering zoals het invoeren van een nieuwe of gewijzigde dienst, een transitie naar een andere leverancier of een introductie van een nieuw product, vaak gaat het juist om het verbinden van de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van de verandering bij de medewerkers die te maken krijgen met de veranderende omstandigheden. Met als doel dat de gewijzigde dienst of het gewijzigde product ook daadwerkelijk wordt geaccepteerd.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: (Agile) Projectleider, Programmamanager, Consultant, (organisatie)Verandermanager, projectmedewerker.

Praktijkgericht
Tijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als projectleider of programmamanager, verandermanager, organisatie-adviseur en/of coach. U leert niet alleen de theorie maar gaat ook hands-on met deze ervaren trainers aan de slag!

Certificering
Binnen deze opleiding worden de belangrijkste projectmanagementmethoden behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner en IPMA D. Daarnaast bent u bekend gemaakt met de persoonlijke competenties die u als projectleider minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Inhoud opleidingsprofiel
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager – telefonisch
De opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en verandermanager start met een intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Methoden en Technieken PRINCE2 Foundation – 2 dagen
PRINCE® is een projectmanagementmethode en de afkorting staat voor PRojects IN Controlled Environments. De best practice is vrij in gebruik als methode om projecten te managen en is geschikt voor alle typen projecten. PRINCE is procesgebaseerd. Het is op dit moment de meest toegepaste projectmanagementmethode wereldwijd. PRINCE2 is geschikt voor zowel traditionele als agile omgevingen.
Zie ook: Training: PRINCE2 Foundation

Methoden en technieken PRINCE2 Practitioner – 3 dagen
PRINCE2 Practitioner is het vervolg op een de PRINCE2 Foundation training. PRINCE2 Practitioner is zoals de naam al zegt, gericht op het toepassen van PRINCE2. De deelnemers krijgen meer inzicht in de relaties tussen de principes, de thema’s en de processen van de methode. Deze training geeft u nog meer handvatten voor het toepassen van PRINCE2 in de praktijk. Voor zowel de training PRINCE2 Foundation als de training PRINCE2 Practitioner kunt u een internationaal erkend certificaat behalen door een examen met goed gevolg af te leggen.
Zie ook: Training: PRINCE2 Practitioner

Effectief communiceren en presenteren (Persoonlijke Ontwikkeling) – 3 dagen
De module Effectief communiceren en presenteren gaat in op uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het communiceren met gesprekspartners zoals collega’s, leidinggevende(n), medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. In de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.
Zie ook: Training: Effectief communiceren en presenteren

Methoden, Technieken, Vaardigheden IPMA D – 4 dagen
In aanvulling op PRINCE2®, waarbij de projectmanagementmethode centraal staat, staan bij IPMA uw vaardigheden als projectleider centraal. Door middel van een certificeringstraject worden uw projectmanagement competenties beoordeeld. Het behalen van de IPMA D certificering geeft opdrachtgevers de garantie dat u als individu aantoonbaar over de gewenste competenties beschikt. IPMA is internationaal erkend.
Zie ook: Training: IPMA D

Agile Scrum Foundation – 2 dagen
Steeds meer organisaties hebben behoefte aan flexibilisering van hun projecten. Agile geeft hier invulling aan. Een voorbeeld hiervan is Scrum. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat Scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken. De training Agile Scrum Foundation geeft u in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met kennis over de scrum praktijk.
Zie ook: Training: Agile Scrum Foundation

Profiel
De opleiding Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager is geschikt voor (toekomstige) projectleiders en projectmanagers die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de projectmanagementmethoden als de persoonlijke competenties die van belang zijn bij projectmanagement en verandermanagement in een Agile omgeving. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als projectleider of programmaleider aan de slag te gaan.

Vrijstelling
Indien u reeds in het bezit bent van een certificering PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner of IPMA D dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. De kosten voor de vrijstelling zullen dan in mindering worden gebracht. Neemt u voor meer informatie over deze vrijstelling contact met ons op.

Trainingsduur en kosten
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager duurt 14 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

Kosten opleiding: € 4900,-
Kosten certificering: € 1480,-
Totale kosten: € 6380,-

Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

Materiaal
Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.
Bent u niet in het bezit van een eigen device (iPad, tablet of laptop) dan kunt u bij deze opleiding een device meebestellen, neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Certificering
Indien u kiest voor certificering dan kunt u na het volgen van de modules PRINCE2 Foundation en PRINCE2
Practitioner, IPMA D en Agile Scrum de bijbehorende examens afleggen.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten die thuis zijn in zowel de theorie en in de praktijk. De opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager wordt verzorgd op onze luxe trainingslocaties in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Bij de opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager zijn onder meer de volgende gerenommeerde docenten betrokken:

Bart de Best ITMG    Dick Timan ITMG    Roel Riepma ITMG    Arno Janssen ITMG

Planning
U kunt op elk moment instappen in de opleiding tot Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Er wordt altijd een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderstaand de eerstvolgende mogelijke startdata:

21-11-2018
26-11-2018
13-12-2018
14-12-2018
04-01-2019
 
Inschrijven    Contact    Brochure

Copyright © 2008 - 2018 IT Management Group