Opleiding tot Gecertificeerd Project- en Verandermanager

Inclusief PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner en IPMA D certificeringen

Prijs: € 5250,- | Bring Your Own Device (BYOD)

Duur: 15 dagen
Locatie: Utrecht, Den Haag, Amsterdam

De IT Management Group verzorgt de Functiegerichte Opleiding tot Gecertificeerd Project- en Verandermanager op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

Inschrijven    Contact    Brochure

Met deze praktijkgerichte opleiding tot Gecertificeerd Project- en Verandermanager krijgt u in 15 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van project- en verandermanagement zowel in theorie als praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van projectmanagement waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken. Daarnaast komen de zachte competenties die nodig zijn om een verandering door te voeren tijdens deze opleiding uitgebreid aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke verandering zoals het invoeren van een nieuwe of gewijzigde dienst, een transitie naar een andere leverancier of een introductie van een nieuw product, vaak gaat het juist om het verbinden van de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van de verandering bij de medewerkers die te maken krijgen met de veranderende omstandigheden. Met als doel dat de gewijzigde dienst of het gewijzigde product ook daadwerkelijk wordt geaccepteerd.

Startdata Opleiding Gecertificeerd Project- en Verandermanager
PRINCE2 Foundation 31 juli en 1 augustus 2017
IPMA D 2, 9, 23 en 30 oktober 2017
PRINCE2 Practitioner 4, 5 en 6 oktober 2017
Project Management Office 11 oktober, 1 en 15 november 2017
Effectief Communiceren en Presenteren data NTB 2018

Alternatieve data:
PRINCE2 Practitioner 17, 18 en 25 augustus 2017
PRINCE2 Foundation 22 en 29 augustus 2017
Effectief Communiceren en Presenteren 2, 3 en 9 oktober 2017
Project Management Office data NTB 2018
IPMA D data NTB 2018

Praktijkgericht
Tijdens deze opleiding tot Gecertificeerd Project- en Verandermanager krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als projectleider of programmamanager, verandermanager, organisatie-adviseur en/of coach. U leert niet alleen de theorie maar gaat ook hands-on met deze ervaren trainers aan de slag!

Certificering
Binnen deze opleiding worden de belangrijkste projectmanagementmethoden behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner en IPMA D. Daarnaast bent u bekend gemaakt met de persoonlijke competenties die u als projectleider minimaal nodig hebt om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Programma
De opleiding tot Gecertificeerd Project- en Verandermanager bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding tot Gecertificeerd Project- en Verandermanager – telefonisch
De opleiding tot Gecertificeerd Project- en verandermanager start met een intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Methoden en Technieken PRINCE2 Foundation – 2 dagen
PRINCE® is een projectmanagementmethode en de afkorting staat voor PRojects IN Controlled Environments. De best practice is vrij in gebruik als methode om projecten te managen en is geschikt voor alle typen projecten. PRINCE is procesgebaseerd. Het is op dit moment de meest toegepaste projectmanagementmethode wereldwijd.

Methoden en technieken PRINCE2 Practitioner – 3 dagen
PRINCE2 Practitioner is het vervolg op een de PRINCE2 Foundation training. PRINCE2 Practitioner is zoals de naam al zegt, gericht op het toepassen van PRINCE2. De deelnemers krijgen meer inzicht in de relaties tussen de principes, de thema’s en de processen van de methode. Deze training geeft u nog meer handvatten voor het toepassen van PRINCE2 in de praktijk. Voor zowel de training PRINCE2 Foundation als de training PRINCE2 Practitioner kunt u een internationaal erkend certificaat behalen door een examen met goed gevolg af te leggen.

Effectief communiceren en presenteren (Persoonlijke Ontwikkeling) – 3 dagen
De training Persoonlijke Ontwikkeling, Effectief communiceren en presenteren, gaat in op uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het communiceren met gesprekspartners zoals collega’s, leidinggevende(n), medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. In de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Methoden, Technieken, Vaardigheden IPMA D – 4 dagen
In aanvulling op PRINCE2®, waarbij de projectmanagementmethode centraal staat, staan bij IPMA uw vaardigheden als projectleider centraal. Door middel van een certificeringstraject worden uw projectmanagement competenties beoordeeld. Het behalen van de IPMA D certificering geeft opdrachtgevers de garantie dat u als individu aantoonbaar over de gewenste competenties beschikt. Ook IPMA is internationaal erkend.

Project Management Office -3 dagen
Vanuit de Project Management Office wordt de ondersteuning voor project- en verandermanagers georganiseerd. Deze training geeft u inzichten, handvatten, tools en methodes die worden gebruikt binnen de Project Management Office en leert u de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de PMO kennen binnen een organisatie. U leert welke werkzaamheden u kunt overlaten aan de PMO en wat het nut en de noodzaak is van de PMO.

U kunt op elk moment instappen in de opleiding tot Gecertificeerd Project- en Verandermanager. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Indien onderstaande data niet schikken, dan kan de IT Management Group voor u een planning op maat maken. De eerstvolgende mogelijkheid om te starten is:

Startdata Opleiding Gecertificeerd Project- en Verandermanager
PRINCE2 Foundation 31 juli en 1 augustus 2017
IPMA D 2, 9, 23 en 30 oktober 2017
PRINCE2 Practitioner 4, 5 en 6 oktober 2017
Project Management Office 11 oktober, 1 en 15 november 2017
Effectief Communiceren en Presenteren data NTB 2018

Alternatieve data:
PRINCE2 Practitioner 17, 18 en 25 augustus 2017
PRINCE2 Foundation 22 en 29 augustus 2017
Effectief Communiceren en Presenteren 2, 3 en 9 oktober 2017
Project Management Office data NTB 2018
IPMA D data NTB 2018

Profiel
De opleiding Gecertificeerd Project- en Verandermanager is geschikt voor (toekomstige) projectleiders en projectmanagers die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de projectmanagementmethoden als de persoonlijke competenties die van belang zijn bij projectmanagement en verandermanagement. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als projectleider of programmaleider aan de slag te gaan.

Vrijstelling
Indien u reeds in het bezit bent van een certificering PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner of IPMA D dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. Neemt u voor meer informatie over deze vrijstelling contact met ons op.

Trainingsduur en kosten
De opleiding Gecertificeerd Project- en Verandermanager duurt 15 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

Prijs: € 5250,- | Bring Your Own Device (BYOD)

Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW en examenkosten. Heeft u al één van bovenstaande modules met goed gevolg afgelegd dan is het mogelijk om daarvoor een vrijstelling te krijgen. Wij brengen dan per trainingsdag €350,- in mindering op de kosten. Wilt u zich gedurende deze opleiding ook certificeren in PRINCE2 en in IPMA dan dient u rekening te houden met aanvullende examenkosten. Voor de actuele examenprijzen verwijzen wij u naar onze PRINCE2 en IPMA pagina. Het materiaal voor deze training wordt digitaal geleverd.

Bent u niet in het bezit van een eigen device (iPad, tablet of laptop) dan kunt u bij deze opleiding een iPad Air 2 meebestellen, neemt u contact op voor de mogelijkheden.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten die thuis zijn in zowel de theorie en in de praktijk. Bij de opleiding Gecertificeerd Project- en Verandermanager zijn alleen gerenommeerde docenten betrokken. De opleiding tot Gecertificeerd Project- en Verandermanager wordt verzorgd op onze luxe trainingslocaties in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Copyright © 2008 - 2017 IT Management Group