Opleiding tot gecertificeerd Security Manager

Gecertificeerd Security Manager: inclusief certificeringen CISSP, Big Data Foundation en ISO27002

Prijs: € 4550,- | Bring Your Own Device (BYOD)

Duur: 13 dagen
Locatie: Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam

De IT Management Group verzorgt de Functiegerichte Opleiding tot Gecertificeerd Security Manager op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Met deze praktijkgerichte opleiding tot Gecertificeerd Security Manager krijgt u in 13 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Security zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt daarbij afgewisseld met de praktijk en ook maakt u kennis met ervaren security professionals uit de publieke en commerciële sector. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken en voor IT Security zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Ook krijgt u inzicht in de belangrijkste ISO standaard op het gebied van informatiebeveiliging, te weten ISO27000 (ISO27001 en ISO27002) en krijgt u het benodigde inzicht in Big Data aangereikt. Daarnaast komen de (zachte) competenties aan bod die nodig zijn om als IT Security Manager binnen het vakgebied van IT Security een verandering door te voeren of die nodig zijn om een resultaat tot stand te brengen. Ten slotte worden ook de laatste trends behandeld die invloed hebben op het vakgebied van IT Security.

Startdata Opleiding tot Gecertificeerd Security Manager
ISO27002 Foundation 11 en 18 september 2017 of 13 en 20 december 2017
Big Data Foundation 18, 19 en 20 september 2017 of 20, 21 en 27 november 2017
Effectief Communiceren en Presenteren 2, 3 en 9 oktober 2017
Certified Information Systems Security Professional (CISSP) 2, 8, 15, 20 en 25 november 2017

Alternatieve trainingsdata:
Big Data Foundation 20, 21 en 27 november 2017
ISO27002 Foundation 13 en 20 december 2017
Certified Information Systems Security Professional (CISSP) data NTB in 2018
Effectief Communiceren en Presenteren data NTB in 2018

Praktijkgericht
Tijdens deze Opleiding tot Gecertificeerd Security Manager krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als Security Manager of Security specialist. U leert niet alleen de theorie maar gaat ook hands-on met deze ervaren trainers aan de slag!

Certificering
Binnen deze Opleiding tot Gecertificeerd Security Manager wordt de belangrijkste theorie op het gebied van IT Security behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in ISO27002 en Big Data Foundation en bent u Certified Information Systems Security Professional (CISSP). Daarnaast bent u bekend met de persoonlijke competenties die u als IT Security Manager minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Programma
De opleiding tot Gecertificeerd Security Manager bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding Gecertificeerd Security Manager – telefonisch
De opleiding tot Gecertificeerd Security Manager start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Certified Information Systems Security Professional (CISSP) – 5 dagen
Een van de modules van de opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager betreft de module Certified Information Systems Security Professional. Deze 5-daagse module leidt op voor het wereldwijd erkende officiële CISSP examen. De CISSP certificering is internationaal een van de belangrijkste certificeringen in het security vakgebied. Met deze certificering wordt u erkend als security professional en toont u aan dat u in staat bent informatiebeveiliging in te voeren en te borgen in uw organisatie. Binnen vijf dagen behandelt u alle kennis die u nodig heeft voor het CISSP examen. In vergelijking met andere certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging wordt CISSP (ook) internationaal steeds meer gevraagd als certificering voor IT Security professionals. Tijdens de opleiding komen de 8 domeinen van CISSP Common Body of Knowledge (CBK) aan de orde, evenals de meest recente ontwikkelingen daarin. Gedurende de training wordt de theorie afgewisseld met oefeningen, opdrachten en praktijkcases. Ook wordt geoefend met examenvragen.

Domein 1: Security and Risk Management (Security, Risk, Compliance, Law, Regulations, Business Continuity)
Domein 2: Asset Security (Protecting Security of Assets)
Domein 3: Security Engineering (Engineering and Management of Security)
Domein 4: Communications and Network Security (Designing and Protecting Network Security)
Domein 5: Identity and Access Management (Controlling Access and Managing Identity)
Domein 6: Security Assessment and Testing (Designing, Performing, and Analyzing Security Testing)
Domein 7: Security Operations (Foundational Concepts, Investigations, Incident Management, Disaster Recovery)
Domein 8: Software Development Security (Understanding, Applying, and Enforcing Software Security)

Big Data Foundation – 3 dagen
Big Data is tegenwoordig een populair begrip. Elke dag worden er grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik van Big Data kan grote voordelen voor een organisatie hebben. Volgens onderzoek van Gartner presteren bedrijven die big data gebruiken in hun besluitvormingsprocessen en bedrijfsvoering beter dan bedrijven die dat niet doen. Dit komt bijvoorbeeld doordat big data een bedrijf in staat stelt om financiële risico’s beter in te schatten, producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen, afzetkansen in kaart te brengen, betere gepersonaliseerde aanbiedingen te doen, fraude (eerder) te ontdekken maar er zijn ook uitdagingen bijvoorbeeld op het gebied van privacy of de te gebruiken technologie en tools. Het is in ieder geval duidelijk dat het verzamelen, analyseren, verwerken en gebruiken van data en informatie de komende jaren alleen maar toe zal nemen. De training Big Data Foundation is ontwikkeld om u te leren wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. U krijgt inzicht in de basisbegrippen van Big Data, u maakt kennis met de belangrijkste bronnen van Big Data en leert over Data Mining. Tenslotte krijgt u direct toepasbaar inzicht in de twee meest populaire technieken in Big Data processing, te weten Hadoop en MongoDB. De opleiding Big Data Foundation en het bijbehorende examen is gecertificeerd door het EXIN en de Cloud Credential Council (CCC).

Effectief Communiceren en Presenteren – 3 dagen
Tijdens deze module is er aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als Security Manager nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.

Informatiebeveiling op basis van ISO27002 Foundation – 2 dagen
ISO27002 is de formele benaming van de Code voor Informatiebeveiliging. De code bestaat uit twee delen: een norm (NEN ISO 27001) en een ‘code of practice’ (NEN ISO 27002). Certificering gebeurt tegen de norm, de ‘code of practice’ geeft handreikingen voor de implementatie van maatregelen in de organisatie. ISO27001 en ISO27002 maken onderdeel uit van de ISO27000 serie. ISO 27000 biedt het overzicht van managementsystemen voor informatiebeveiliging, en termen en definities die in de ISMS-normenfamilie algemeen worden gebruikt. Deze internationale norm is van toepassing op organisaties van alle soorten en omvang (bijv. commerciële ondernemingen, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties).

U kunt op elk moment instappen in de Opleiding tot Gecertificeerd Security Manager. Noodzakelijk voor het behalen van het CISSP, Big Data Foundation en ISO27002 certificaat, is dat u eerst met goed gevolg de examens heeft afgelegd. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Indien onderstaande data niet schikken, dan kan de IT Management Group voor u een planning op maat maken. De eerstvolgende mogelijkheden om te starten, zijn:

Startdata Opleiding tot Gecertificeerd Security Manager
ISO27002 Foundation 11 en 18 september 2017 of 13 en 20 december 2017
Big Data Foundation 18, 19 en 20 september 2017 of 20, 21 en 27 november 2017
Effectief Communiceren en Presenteren 2, 3 en 9 oktober 2017
Certified Information Systems Security Professional (CISSP) 2, 8, 15, 20 en 25 november 2017

Alternatieve trainingsdata:
Big Data Foundation 20, 21 en 27 november 2017
ISO27002 Foundation 13 en 20 december 2017
Certified Information Systems Security Professional (CISSP) data NTB in 2018
Effectief Communiceren en Presenteren data NTB in 2018

Profiel
De Opleiding tot Gecertificeerd Security Manager is geschikt voor (toekomstige) Security Managers, Security Officers en Security Specialisten die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de theorie van de IT Security Manager als de persoonlijke competenties die van belang zijn bij de dagelijkse uitvoering van Security Management. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als Security Manager of als Security Specialist direct aan de slag te gaan.

Vrijstelling
Indien u reeds in het bezit bent van een certificering CISSP, Big Data Foundation of ISO27002 dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. Neemt u voor meer informatie over deze vrijstelling contact met ons op.

Trainingsduur en kosten
De Opleiding tot Gecertificeerd Security Manager duurt 13 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

Prijs: € 4550,- | Bring Your Own Device (BYOD)

Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW en examenkosten. Heeft u al één van bovenstaande modules met goed gevolg afgelegd dan is het mogelijk om daarvoor een vrijstelling te krijgen. Per trainingsdag wordt dan €350,- in mindering gebracht op de totale opleidingskosten. Wilt u zich gedurende deze opleiding ook certificeren als CISSP, of in Big Data Foundation of ISO27002? Dan dient u rekening te houden met de aanvullende examenkosten. Het materiaal voor deze training wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

Bent u niet in het bezit van een eigen device (iPad, tablet of laptop) dan kunt u bij deze opleiding een iPad Air 2 meebestellen, neemt u contact op voor de mogelijkheden.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten die thuis zijn in zowel de theorie en in de praktijk. Bij de opleiding tot Gecertificeerd Security Manager zijn alleen gerenommeerde docenten betrokken. De opleiding tot Gecertificeerd Security Manager wordt gegeven op onze luxe trainingslocaties in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag.
 
Inschrijven    Contact    Brochure

Copyright © 2008 - 2017 IT Management Group