Opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager

De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT!

Inclusief ITIL Foundation, ITIL OSA en ITIL SOA certificeringen

Kosten opleiding: € 5600,-
Kosten certificering: € 830,-
Totale kosten: € 6430,-

Duur: 16 dagen
Locatie: Utrecht, Den Haag, Amsterdam

De IT Management Group verzorgt de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager is één van de 10 opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

Met deze praktijkgerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager krijgt u in 16 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Servicemanagement zowel in theorie als praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van servicemanagement waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken. Daarnaast komen de zachte competenties die nodig zijn om een verandering door te voeren of resultaat tot stand te brengen tijdens deze opleiding aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke verandering zoals het invoeren van een nieuwe of gewijzigde dienst, een transitie naar een andere leverancier of een introductie van een nieuw product, vaak gaat het juist om het verbinden van de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van de verandering bij de medewerkers die te maken krijgen met de veranderende omstandigheden. Met als doel dat de gewijzigde dienst of het gewijzigde product ook daadwerkelijk wordt geaccepteerd.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Servicemanager, Service level manager, Incidentmanager, Changemanager.

Praktijkgericht
Tijdens de opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als servicemanager, service level manager, verandermanager, organisatie-adviseur en/of coach. U leert niet alleen de theorie maar gaat ook hands-on met deze ervaren trainers aan de slag!

Certificering
Binnen de opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager wordt de belangrijkste theorie op het gebied van Servicemanagement behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in ITIL Foundation, ITIL OSA en ITIL SOA. Daarnaast bent u bekend met de persoonlijke competenties die u als servicemanager minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders. U bent in staat groepsinteractie te herkennen en hierop te anticiperen.

Inhoud opleidingsprofiel
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding Gecertificeerd Servicemanager – telefonisch
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

ITIL Foundation – 3 dagen
De module ITIL Foundation is voorwaardelijk voor deelname aan de modules ITIL SOA en ITIL OSA. ITIL is de leidende best practice op het gebied van IT Management. Tijdens de ITIL Foundation training worden de basisbegrippen van IT Servicemanagement en procesmatig werken toegelicht. Na afloop van deze training heeft u de mogelijkheid tot het behalen van de officiële certificering op ITIL Foundation niveau.
Zie ook: Training: ITIL Foundation

Masterclass Service Level Agreements – 2 dagen
Tijdens deze module gaat u praktisch aan de slag met SLA’s tijdens de Masterclass Service Level Agreements. U leert hoe u een professionele Service Level Agreement (SLA) kunt opstellen en beheren. Hiermee leert u de basis voor afspraken tussen afnemer en aanbieder zodat een optimale dienstverlening kan plaatsvinden. U heeft de mogelijkheid hands-on aan de slag te gaan met uw eigen SLA of u werkt met een voorbeeld SLA. Na afloop kent u alle ins en outs van Service Level Agreements zowel in theorie als in praktijk.
Zie ook: Training: Masterclass Service Level Agreements

ITIL® Service Offerings & Agreements (ITIL SOA)- 4 dagen
Tijdens deze module – ITIL Service Offerings & Agreements (ITIL SOA) passeren alle aspecten de revue van het aanbieden, overeenkomen en leveren van services. De nadruk ligt op (het aansturen van) de operationele activiteiten en ondersteunende methoden die nodig zijn bij de uitvoering van de genoemde processen. Het verbeteren van de kwaliteit van services binnen een organisatie staat centraal. Na afloop van deze module kunt u zich certificeren in de module ITIL® Service Offerings & Agreements (ITIL SOA).
Zie ook: Training: ITIL® Service Offerings & Agreements

Effectief Communiceren en Presenteren – 3 dagen
Tijdens deze module is er aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als Servicemanager nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.
Zie ook: Training: Effectief communiceren en presenteren

ITIL® Operational Support & Analysis (ITIL OSA) – 4 dagen
ITIL OSA is de module ITIL Operational Support and Analysis (ITIL OSA). Tijdens deze module krijgt u inzicht in alle aspecten die van belang zijn wanneer het gaat om het analyseren en operationeel houden van services. Tijdens de training ligt de focus op het continu leveren en analyseren van services. Na afloop van deze module kunt u zich certificeren in de module ITIL® Operational Support & Analysis (ITIL OSA).
Zie ook: Training: ITIL® Operational Support & Analysis

Profiel
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager is geschikt voor (toekomstige) Servicemanagers en Service Level Managers die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de theorie van Servicemanager als de persoonlijke competenties die van belang zijn bij de dagelijkse uitvoering van Servicemanagement en Service Level Management. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als Servicemanager of Service Level Manager direct aan de slag te gaan.

Vrijstelling
Indien u reeds in het bezit bent van een certificering ITIL Foundation, ITIL OSA of ITIL SOA dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. De kosten voor de vrijstelling zullen dan in mindering worden gebracht. Neemt u voor meer informatie over deze vrijstelling contact met ons op.

Trainingsduur en kosten
De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager duurt 16 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

Kosten opleiding: € 5600,-
Kosten certificering: € 830,-
Totale kosten: € 6430,-

Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

Materiaal
Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.
Bent u niet in het bezit van een eigen device (iPad, tablet of laptop) dan kunt u bij deze opleiding een device meebestellen, neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten die thuis zijn in zowel de theorie en in de praktijk. De opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager wordt verzorgd op onze luxe trainingslocaties in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Bij de opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager zijn onder meer de volgende gerenommeerde docenten betrokken:

Bart de Best ITMG    Martijn Bakker ITMG    Erik van Eeden ITMG    Arno Janssen ITMG    Louis van Hemmen ITMG

Planning
U kunt op elk moment instappen in de opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Er wordt altijd een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderstaand de eerstvolgende mogelijke startdata:

18-06-2019
20-06-2019
17-07-2019
18-07-2019
22-08-2019

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group