Masterclass Data Privacy & Data Protection

Met sprekers en docenten uit de praktijk!

Prijs: € 1450,-
Duur: 2 dagen
Locatie: Utrecht, Amsterdam, Den Haag of In Company

01-08-2017, 02-08-2017 (Utrecht)
25-09-2017, 26-09-2017 (Utrecht)
13-11-2017, 14-11-2017 (Den Haag)
 
Inschrijven    Contact    Brochure

Privacy wet- & regelgeving zoals de Wet bescherming Persoonsbescherming (WBP) en de Algemene Veroredening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) zijn voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Het is dus belangrijk dat uw organisatie op de juiste manier omgaat met de geldende wet- en regelgeving en daar kennis van heeft. Door digitalisering en Big Data technologieën zijn organisaties steeds beter in staat data en persoonsgegevens te verzamelen en te verwerken. Veelal maakt u voor de verwerking gebruik van (de kennis van) derden. Deze data en kennis heeft een organisatie ook nodig om de commerciële of publieke doelstellingen te behalen.

Het is van cruciaal belang dat u alle data goed beschermt en alleen die data vastlegt die u volgens de richtlijnen mag vastleggen. Als u de data onvoldoende beschermt, loopt u het risico aangesproken te worden op schending van de privacy van klanten, medewerkers of gebruikers. Daarbij is de kans op reputatieschade als gevolg van een enkel incident erg groot. Daarbij riskeert u tevens mogelijke vervolging en boetes door de toezichthouders. Het is dus belangrijk dat u goed bent voorbereid en op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Data Privacy en Data Protection. Uw organisatie is optimaal beschermd als u goed bent geïnformeerd en een privacy-strategie heeft waarin u beschrijft hoe uw organisatie persoonsgegevens gebruikt en beschermt. Vanuit deze strategie benoemt u cruciale rollen zoals die van de Data Privacy Officer en neemt u maatregelen om de integriteit van deze persoonsgegevens te kunnen waarborgen.

Uw profiel
Deze Masterclass is een must voor iedereen die te maken heeft met Data Privacy en Data Protection. Er wordt op een toegankelijk niveau ingegaan op de juridische, organisatorische en IT-componenten van Data Privacy en Data Protection.

Programma
In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass Data Privacy en Data Protection komen de volgende onderwerpen aan bod:

1: Wet- en regelgeving mbt de bescherming van persoonsgegevens(WBP, AVG, GDPR)

2: Meldplicht Datalekken

3: Data Protection Officer

4: Privacy Impact Assessments en andere werkwijzen om risico’s te inventariseren

5: Inrichting en borging van informatiebeveiliging binnen uw organisatie

6. Impact van Cloud, Big data en Social Media

7. Data Privacy- en Data Protection strategie

De theorie die tijdens deze masterclass wordt behandeld, wordt afgewisseld met discussies, oefeningen en gastsprekers.

Leerdoelen
Na deze masterclass:

• Kunt u de belangrijkste kaders zijn op het gebied van Data Privacy en Data Protection benoemen;
• Kunt u aangeven wat de AVG (GDPR) betekent voor uw organisatie;
• Bent u bekend met het Meldpunt datalekken, de DPO rol en de PIA’s;
• Begrijpt u de invloed en gevolgen van Cloud, Big Data en Social Media;
• Heeft u handvatten gekregen voor het opstellen van een Data Privacy- en Data Protection strategie.

Trainingsduur en kosten
De Masterclass Masterclass Data Privacy & Data Protection duurt 2 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen: € 1450,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen. Bent u niet in het bezit van een eigen device (iPad, tablet of laptop)? Dan kunt u bij deze masterclass een device meebestellen. Neemt u in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden!

Docent en locatie
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Deze masterclass wordt gegeven door ervaren trainers/consultants die zelf werkzaam zijn als security-, dataprivacy- of Data Protection specialist. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Dataprivacy advies en detachering
Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw Data Privacy strategie of op zoek naar een goede security of privacy specialist (Data Privacy Officer, Data Privacy Adviseur, securityspecialist)? Neemt u dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

Eerstvolgende startdata Masterclass Data Privacy & Data Protection

1 August 2017
Training Masterclass Data Privacy & Data Protection (MCDPDP)

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____

25 September 2017
Training Masterclass Data Privacy & Data Protection (MCDPDP)

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____
 

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Copyright © 2008 - 2017 IT Management Group