FSM Introductietraining

Prijs: € 550,-
Duur: 1 dag
Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

24-05-2019 (Den Haag)
10-09-2019 (Utrecht)
11-12-2019 (Den Haag)

De IT Management Group verzorgt de FSM Introductietraining op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

FSM staat voor Functional Service Management . Met de FSM-methode kan een organisatie, geheel analoog aan de toepassing van ISM, haar functioneel beheer onder controle krijgen. Net zoals ISM (Integrated Service Management) het benutten van de practices uit ITIL, ASL, en MOF mogelijk maakt, kunnen met FSM de best practices uit BiSL worden toegepast.

FSM richt zich op het leveren van adequaat werkende informatiesystemen. Dus niet alleen op de functionaliteit van een service maar ook op het functioneren van die functionaliteit. Dit betekent dat de aandacht niet alleen is gericht op het specificeren van de functionaliteit in het Functioneel Ontwerp (FO), maar ook op de prestatie in termen van beschikbaarheid, snelheid en capaciteit.

De FSM Introductietraining
De FSM Introductietraining heeft als doel om de deelnemer op hoofdlijnen kennis en inzicht te verschaffen in het procesmatig managen van het functioneel beheer, volgens de aanpak van de FSM-methode. Op basis hiervan moet de deelnemer kunnen functioneren in een organisatie waar FSM het gehanteerde referentiekader is of wordt. De deelnemer wordt verondersteld kennis te bezitten van de uitvoerende werkzaamheden in het werkveld functioneel beheer.

Aansluiting op ISM en BiSL
Wie eenmaal zijn IT-beheer onder controle heeft gebracht met ISM, en de bijbehorende tooling daarvoor heeft geïntegreerd, kan eenvoudig op dat instrumentarium doorbouwen en functioneel beheer onder controle brengen. De FSM-training is dan een effectieve opstap naar het onder controle krijgen van het functioneel beheer. FSM kan vanzelfsprekend ook ingezet worden om eerst het functioneel beheer onder controle te krijgen, en aansluitend het IT-beheer met ISM te verbeteren. FSM kan worden gebruikt als een effectieve toepassingsmethode voor de in BiSL beschreven practices.

Trainingsmateriaal
De Introductietraining is gebaseerd op een gedetailleerde syllabus. Daarnaast krijgt u het FSM boek uitgereikt. De training is compatibel met de training BiSL Foundation, maar is veel meer gericht op het managen van functioneel beheer dan op de vakmatige uitvoering van functioneelbeheertaken. De training is bovendien geheel compatibel met de eenvoudig te begrijpen aanpak van de ISM-methode.

Toetsing en certificaat
Uw inzicht in de FSM wordt getoetst door het afnemen van een individueel examen van 40 multiple-choice vragen. Het examen wordt door een geaccrediteerde examenorganisatie afgenomen. Bij in-house trainingen kunnen de examens ook in-house worden afgenomen.

FSM-Register
Deelnemers die een voldoende voor het FSM-examen hebben behaald, ontvangen het certificaat voor de FSM Introductietraining en worden (desgewenst anoniem) opgenomen in het FSM-Register.

Trainingsduur en kosten
De FSM Introductietraining wordt u aangeboden door de IT Management Group als geaccrediteerde ISM-opleidingspartner. De FSM Introductietraining duurt 1 dag. De kosten voor de introductietraining FSM bedragen €550,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

Examen FSM
Het examengeld bedraagt €200,- excl. BTW. Het examen wordt op afspraak met u ingepland.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata FSM Introductietraining

24 May 2019
Training Functional Service Management Introductietraining

ITMG Locatie
(Den Haag)

_____ _____ _____

10 September 2019
Training Functional Service Management Introductietraining

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group