ITIL®

Wilt u zich certificeren, professionaliseren, omscholen of wilt u nieuwe kennis opdoen van best practices op het gebied van ICT? Dan bent u bij de IT Management Group aan het juiste adres!

Bij de IT Management Group kunt u terecht voor de officiële ITIL® trainingen. ITIL 4 is de meest actuele versie van de ITIL standaard. De IT Management Group verzorgt deze trainingen op basis van open inschrijving en op basis van in-company.

Binnen de certificering van ITIL® worden vier niveaus onderscheiden (Foundation, Intermediate, Expert en Master).

Wilt u weten welke ITIL modules voor u het meest geschikt zijn? Neem dan contact op met de IT Management Group of vraag om persoonlijk opleidingsadvies. We hebben ook een aantal specifieke opleidingsadviezen voor u uitgewerkt zoals een opleidingsadvies voor de functie van Servicemanager.

Foundation – dit niveau is van toepassing op iedereen die ook maar iets met Servicemanagement te maken krijgt en inzicht wil krijgen in de basisprincipes en terminologie van ITIL. In principe geldt dat dit niveau van toepassing is voor vrijwel elke medewerker in een IT organisatie die (deels) gebruik maakt van ITIL.

Intermediate – dit niveau bestaat uit twee ‘stromingen’:

Lifecycle Modules – deze modules zijn bedoeld voor mensen die verantwoordelijk zijn voor de algehele lifecycle van een IT product. Per lifecycle onderdeel worden meerdere processen aangestipt. Op de processen zelf wordt niet diepgaand ingegaan. De volgende lifecycle modules worden onderkend:

Capability Modules – deze modules zijn bedoeld voor mensen die specifieke processen binnen IT Service Management beheren. De trainingen bieden een diepgaand inzicht in de verschillende ITIL processen en hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast. De modules zijn het best vergelijkbaar met de (vroegere) Practitioner trainingen van ITIL versie 2. De volgende capability modules worden onderkend:

Expert – met het behalen van de certificering Expert in IT Service Management toont u aan een hele brede én diepe kennis van ITIL te hebben.

Om het Expert level te halen volgt u naast een aantal modules uit de lifecycle- of capability modules de training:

Wilt u het ITIL expert niveau behalen dan is het ook mogelijk om de ITIL® Expert Track te doorlopen. Met deze ITIL Expert Track wordt u door de IT Management Group begeleid naar de officiële ITIL Expert certificering. Kijk voor meer informatie op:

Naast het Expert niveau bestaat ook nog het ITIL Master niveau. Met het behalen van deze certificering toont u aan ITIL te kunnen toepassen in de praktijk in bestaande en nieuwe situaties en gebieden. Het niveau ITIL Master is het hoogste niveau.

Wilt u zich certificeren als ITIL Expert of als ITIL Master, bekijkt u dan het certificeringoverzicht voor de verschillende mogelijkheden.

De IT Management Group werkt met ervaren docenten. Onze docenten bereiden u optimaal voor op het examen en geven u naast een goede theoretische basis ook inzicht in het gebruik van ITIL in de praktijk. Alle trainingen worden gegeven op centrale locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Onze ITIL® trainingen worden uitstekend gerecenseerd. Bekijkt u onze referenties om een beeld te krijgen van de kwaliteit van onze trainingen of bekijkt u de waardering van onze ITIL® trainingen op Springest.

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group