Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect

Prijs: € 550,-
Duur: 1 dag
Locatie: Utrecht, Amsterdam, Den Haag – ook zeer geschikt als incompany training

Trainingsdata Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect
31-05-2019 (Utrecht)
06-09-2019 (Utrecht)
30-10-2019 (Utrecht)
08-11-2019 (Utrecht)
13-12-2019 (Utrecht)

De IT Management Group verzorgt de Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

ArchiMate wordt door steeds meer organisaties ingezet als enterprise architectuurtaal. Sparx Enterprise Architect is een generiek modelleertool dat effectief ingezet kan worden voor het uitwerken van enterprise architecturen op basis van ArchiMate 3 en Togaf. Hoe deze tool succesvol ingezet kan worden binnen architectuurteams komt op praktische wijze aan de orde in deze workshop training.

De keuze voor Sparx Enterprise Architect is eenvoudig te verklaren. Zo worden er meerdere modelleermethoden ondersteunt zoals UML, BPMN, ArchiMate en Togaf. Daarnaast biedt het product meerdere vormen om de modellen te publiceren zoals rapporten, html pagina’s en export naar verschillende standaarden. Als laatste voordelen zijn de aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid te noemen in combinatie met een zeer scherpe prijs.

Echter hoe zet u een architectuurtool in binnen uw eigen organisatie, welke ArchiMate concepten kiest u en op welke wijze beheert, ontwikkelt en communiceert u uw ArchiMate views en viewpoints. In deze masterclass maakt u via de praktijk kennis met de uitgebreide mogelijkheden van zowel de architectuurtaal ArchiMate als de modelleertool Sparx Enterprise Architect. U werkt hands-on aan een eenvoudig architectuurmodel en leert daarmee de basis van ArchiMate modelleren en de inzet van een architectuur repository kennen.

Uw profiel
Deze cursus is met name interessant voor:
– Enterprise- Informatie en ICT architecten
– CIO offices
– Domein architecten
– Solution architecten
– Informatieanalisten

Programma

Sparx Enterprise Architect
o Historie, visie en gebruik
o Inrichting voor architecten
o Modelleerconcepten packages, elementen en diagrammen

Modelleren met ArchiMate
o Viewpoints
o Requirements en principes
o Business architectuur
o Applicatie architectuur
o Technische architectuur

Modelleren en de omgeving
o ArchiMate viewpoints
o Stakeholders en architectuur
o Architectuur publiceren in documenten en op het web

Architectuur repositories en architectuur teams
o Modelleren in architectuurteams
o EA als architectuur repository
o Bedrijfsprocessen en -rollen rond repositories

Trainingsduur en kosten
De Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect duurt 1 dag. De kosten voor de masterclass bedragen: €550,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

U dient een eigen laptop mee te nemen waarop Sparx Enterprise Architect geïnstalleerd kan worden en waar u tijdens de workshop een eenvoudig model mee uitwerkt.

Docent en locatie
De IT Management Group werkt met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Deze training wordt verzorgd door Bert Dingemans. Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

Deze training vindt plaats op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Utrecht en Den Haag. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd!

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect :

31 May 2019
Training Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect (MCMSEA)

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____

6 September 2019
Training Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect (MCMSEA)

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group