Masterclass Big Data

Prijs: € 1050,-
Duur: 2 dagen
Locatie: Den Haag, Utrecht, Amsterdam

19-08-2019 en 20-08-2019 (Utrecht) SUMMERSCHOOL!
04-11-2019 en 05-11-2019 (Den Haag)

De IT Management Group verzorgt de Masterclass Big Data op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Big Data is tegenwoordig een populair begrip. Elke dag worden grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik kan grote voordelen voor een organisatie hebben. Volgens onderzoek van Gartner presteren bedrijven die big data gebruiken in hun besluitvormingsprocessen en bedrijfsvoering beter dan bedrijven die dat niet doen. Dit komt onder meer doordat big data een bedrijf in staat stelt om financiële risico’s beter in te schatten, producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen, afzetkansen in kaart te brengen, betere gepersonaliseerde aanbiedingen te doen en fraude eerder te ontdekken. Maar er zijn ook uitdagingen bijvoorbeeld op het gebied van privacy of de te gebruiken technologie en tools. Het is in ieder geval duidelijk dat het verzamelen, analyseren, verwerken en gebruiken van data en informatie de komende jaren alleen maar toe zal nemen.

De Masterclass Big Data is ontwikkeld om u te leren wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. U krijgt inzicht in de basisbegrippen van Big Data, u maakt kennis met de belangrijkste bronnen van Big Data en leert over de verschillende aspecten van Data Mining. Tenslotte krijgt u een beeld van de concepten toegepast binnen big data oplossingen zoals mapreduce en gedistribueerde dataverwerking.

Uw profiel
Deze Masterclass is geschikt voor iedereen die zich een beeld wil vormen van de mogelijkheden en concepten van Big Data en meer specifiek voor IT projectmanagers, Business Intelligence consultants, database specialisten, IT managers, business development managers, data analisten, business analisten, datawarehouse analisten, informatie en data architecten, marketing (technology) managers en innovatie managers.

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass Big Data komen de volgende onderwerpen aan bod:

Big Data Fundamentals
– Historie en eigenschappen
– Praktijkvoorbeelden (projecten en producten)
– Privacy en informatiebeveiliging
– Projectinrichting

Bronnen voor Big Data Sources
– Organisatie specifieke databronnen
– Social Media
– Publieke datasets

Big Data concepten
– Data Mining
– Mapreduce
– Hadoop
– NoSql

Big Data raamwerk
– Data acquisitie, selectie en filtering
– Verwerking
– Analyse
– Visualisatie
– Data management en workflow
– Big Data toepassingen

Trainingsduur en kosten
De Masterclass Big Data duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €1150,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Deze training wordt gegeven door Bert Dingemans. Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

Data-architectuur detachering
Bent u op zoek naar een deskundige data-architect, analist of een expert op het gebied van Big Data? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met de IT Management Group!

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata Big Data Foundation

19 August 2019
Training Masterclass Big Data (MCBD)

ITMG Locatie
(Utrecht) SUMMERSCHOOL!

_____ _____ _____

4 November 2019
Training Masterclass Big Data (MCBD)

ITMG Locatie
(Den Haag)

_____ _____ _____

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group