Masterclass Modelleren met Sparx Enterprise Architect

Prijs: € 550,-
Duur: 1 dag
Locatie: Utrecht, Amsterdam, Den Haag

Trainingsdata Masterclass Modelleren met Sparx Enterprise Architect
21-06-2018 (Utrecht)
26-10-2018 (Utrecht)
07-12-2018 (Utrecht)

De IT Management Group verzorgt de Masterclass Modelleren met Sparx Enterprise Architect op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Steeds vaker zetten organisaties architectuurtools in voor het ontwikkelen en beheren van de architectuurproducten zoals Project Start Architecturen en Referentie Architecturen. Organisaties zetten ook standaarden in als ArchiMate en TOGAF. Daarbij wordt steeds vaker het product Enterprise Architect van Sparx ingezet. De keuze voor dit product is eenvoudig verklaarbaar. Zo worden er meerdere modelleermethoden ondersteunt zoals UML, BPMN, ArchiMate en TOGAF. Daarnaast biedt Sparx meerdere vormen om de modellen te ontsluiten zoals rapporten, HTML-pagina’s en het exporteren naar verschillende standaarden. Ook is Sparx eenvoudig aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid.

Hoe zet u nu een architectuurtool in binnen uw eigen organisatie? Welke modelleerwijzen kiest u? Op welke wijze beheert en ontwikkelt u uw architectuurproducten? In deze masterclass maakt u via de praktijk kennis met de uitgebreide mogelijkheden Sparx. U werkt hands-on aan een eenvoudig architectuurmodel en leert daarmee de basis van architectuur modelleren en de inzet van repositories kennen!

Uw profiel
Deze cursus is met name interessant voor:
– Enterprise-, Informatie- en ICT-architecten
– CIO offices
– Data architecten
– Software ontwikkelaars
– Informatieanalisten
– Data modelleurs

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte masterclass IT Architectuur komen de volgende onderwerpen aan bod:

Programma:

Sparx Enterprise Architect
– Historie, visie en gebruik
– Inrichting voor architecten
– Modelleerconcepten packages, elementen en diagrammen

Modelleren met ArchiMate
– Viewpoints
– Requirements en principes
– Business architectuur
– Applicatie architectuur
– Technische architectuur

Modelleren en de omgeving
– Hybride architectuurmodellen
– Stakeholders en architectuur
– Architectuur publiceren in documenten en op het web

Architectuur repositories en architectuur teams
– Modelleren in architectuurteams
– EA als architectuur repository
– Bedrijfsprocessen en -rollen rond repositories

Trainingsduur en kosten
De Masterclass Modelleren met Sparx Enterprise Architect duurt 1 dag. De kosten voor de masterclass bedragen: €550,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

U dient een eigen laptop mee te nemen waarop Sparx Enterprise Architect geïnstalleerd kan worden en waar u tijdens de workshop een eenvoudig model mee uitwerkt.

Docent en locatie
De IT Management Group werkt met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Deze masterclass wordt verzorgd door Bert Dingemans. Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

Deze Masterclass vindt plaats op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Utrecht en Den Haag. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd!

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata Masterclass Modelleren met Sparx Enterprise Architect :

21 June 2018
Training Masterclass Modelleren met Sparx Enterprise Architect (MCMSEA)

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____

26 October 2018
Training Masterclass Modelleren met Sparx Enterprise Architect (MCMSEA)

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____

Copyright © 2008 - 2018 IT Management Group