PRINCE2®

Wilt u zich certificeren, professionaliseren, omscholen of wilt u gewoon nieuwe kennis opdoen van best practices op het gebied van ICT of projectmanagement? Dan bent u bij de IT Management Group aan het juiste adres!

Bij de IT Management Group kunt u terecht voor de volgende officiële PRINCE2® trainingen:

PRINCE2® Open Inschrijving

PRINCE2® eLearning

PRINCE2® In Company

De PRINCE2® Foundation training wordt u aangeboden in combinatie met de ITMG Online Leeromgeving voor PRINCE2. Met behulp van deze interactieve tool wordt u optimaal voorbereid op het examen.
ITMG iPad
De combinatietraining PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Practitioner duurt 5 dagen. De kosten voor de combinatietraining PRINCE2 Foundation & PRINCE2 Practitioner bedragen €1850,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examenkosten en BTW.

PRINCE is een projectmanagementmethode en staat voor PRojects IN Conctrolled Environments. In 1989 is PRINCE uitgevonden door het toenmalige CCTA (Central Computer and Telecommunication Agency) van de Britse overheid. In 1996 werd PRINCE2® geïntroduceerd. Tegenwoordig heeft het Office of Government Commerce (OGC) het copyright van het merk en de methode PRINCE2®. De methode PRINCE2® is vrij in gebruik als methode om projecten te managen.

PRINCE2 is geschikt voor alle typen projecten. De methode is procesgebaseerd. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project, van de voorbereiding tot en met het sluiten van een project. Het doel van een PRINCE2 project is het realiseren van producten waarvan de effecten toevallen aan de zakelijke rechtvaardiging (Business Case) van een project.

PRINCE2® is ontwikkeld door de makers van ITIL. De projectmethodiek is toe te passen op elk soort project, dus niet alleen op projecten die gerelateerd zijn aan IT-dienstverlening. De twee belangrijkste uitgangspunten van PRINCE2® zijn dat een project pas mag starten als er een goede Business Case is en dat PRINCE2 zich richt op documenten die door het project geproduceerd worden, met als gevolg dat gestructureerder wordt gepland en meer aandacht wordt besteed aan het borgen van kwaliteit. In 2017 wordt de nieuwste versie van PRINCE2 geïntroducteerd: PRINCE2 versie 2017. De versie volgt op versie 2011.

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group