TOGAF® Essentials 2018

Inclusief TOGAF® Essentials 2018 toetsen (oefentoets en eind toets) The Open Group

Prijs: € 695,-
Duur: 1 dag
Locatie: Den Haag, Utrecht, Amsterdam

Trainingsdata:

11-06-2019 (Utrecht)

De IT Management Group verzorgt de TOGAF® Essentials 2018 op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

TOGAF 9.2, wat is er veranderd.

In april 2018 is de nieuwste versie van de TOGAF standaard uitgebracht: TOGAF 9.2. TOGAF versie 9.2 is een update die bestaat uit verbeterde richtlijnen en een verbeterde documentstructuur. De belangrijkste aanpassingen bevinden zich in de Business Architecture en het Content Metamodel.

TOGAF richt zich in versie 9.2 op de zogenaamde TOGAF Body of Knowledge. Dit houdt in dat TOGAF een kerncomponent is en ondersteund wordt door een set van guides met specifieke invalshoeken. De guides richten zich op verschillende aspecten, bijvoorbeeld Business Scenario’s, Value Streams, Risk and Security, Governance, Business Capabilities. De nieuwe versie omarmt ook het concept van Capability en Value stream voor business architectuur. Hierdoor kan men nog duidelijker zien waar de waarde zit en waar niet.

Ook nieuw in TOGAF 9.2 is de TOGAF library. Dit is een referentiebibliotheek met meer dan 130 bronnen ter ondersteuning van de praktische toepassing van het TOGAF framework. Denk hierbij aan: guidelines, templates, patterns en andere vormen van referentiemateriaal om de creatie van nieuwe architecturen voor de organisatie te versnellen.

De beveiligingsarchitectuur is uitgebreid met gedetailleerde richtlijnen voor het integreren van risico’s en beveiliging in een TOGAF Enterprise Architecture, inclusief een gedetailleerde mapping over het gebruik van het TOGAF-framework samen met het SABSA-framework. Verder bevat de TOGAF-bibliotheek industriële referentiemodellen en praktische richtlijnen voor het gebruik van de TOGAF-standaard. Zie ook Update TOGAF 9.2.

Training
Heeft u al een TOGAF 9 of TOGAF 9.1 certificering en wilt u in één dag op de hoogte worden gebracht van de wijzigingen in de TOGAF 9.2 standaard dan is de TOGAF® Essentials 2018 precies de training die u wilt volgen.

Agenda TOGAF 9.2.
De TOGAF® Essentials 2018 bestaat uit twee gedeelten.

Deel 1 (ochtend)
De TOGAF standaard.
In het eerste deel van de training worden de belangrijkste onderdelen van de TOGAF 9 standaard toegelicht.

Deel 2 (middag)
Veranderingen in TOGAF 9.2
In het tweede deel van de training worden de aanpassingen in TOGAF 9.2 toegelicht.

Na afloop van de training heeft u kennis van:

– De toevoegingen aan het domein Bedrijfsarchitectuur in de TOGAF-standaard, versie 9.2
– De wijzigingen geïntroduceerd in ISO / IEC / IEEE 42010: 2011 en de daaruit voortvloeiende wijzigingen in de TOGAF Standaard, versie 9.2
– De wijzigingen in het TOGAF Content Framework en Metamodel in de TOGAF-standaard, Versie 9.2
– De wijzigingen in de beveiligingsoverwegingen die moeten worden aangepakt tijdens de toepassing van de ADM
– Andere belangrijke wijzigingen aangebracht in de TOGAF-standaard, versie 9.2

Na afloop van de TOGAF® Essentials 2018 training bent u voorbereid op de TOGAF® Essentials 2018 toets. De toets bevat 20 vragen en wordt online afgenomen.

Accreditatie The Open Group
De TOGAF® 9 trainingen van de IT Management Group zijn geaccrediteerd door de The Open Group.

Voorkennis
Om het examen te kunnen afleggen dient u TOGAF 9 Certified te zijn (TOGAF 9 Certified of TOGAF 9.1 Certified).

Certificaat
Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u de TOGAF® 9.2 credential.

Examen en voertaal
De voertaal van de training is Nederlands. De toets wordt standaard afgenomen in het Engels.

Trainingsduur en kosten
De TOGAF® Essentials 2018 duurt 1 dag. De kosten voor de training bedragen €695,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee, lunch en examengeld en exclusief BTW. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij specifiek vermeld wordt dat het een Engelse training betreft en op specifiek verzoek bij in-company trainingen.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Architectuur advies en detachering
Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Eerstvolgende startdata TOGAF® Essentials 2018:

11 June 2019
Training TOGAF® Essentials 2018 (TOGE)

ITMG Locatie
(Utrecht)

_____ _____ _____
 

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group