11. Wat is het verschil tussen ITIL Managing Professional en ITIL Strategic Leader?

ITIL Managing Professional (ITIL MP) is gericht op IT-professionals binnen hedendaagse technologische en digitale teams. De MP-route biedt praktische en technische kennis over het uitvoeren van succesvolle IT-projecten, teams en workflows. Er worden drie specialistische modulen geïntegreerd samen met de strategische module; met onder andere het aandachtsgebied governance als belangrijk onderwerp. De drie specialistische modulen en de strategische module leiden ieder tot individuele certificering. Wanneer alle vier de modulen zijn behaald is automatisch de certificeringsstatus ITIL Managing Professional bereikt. Hier hoeft geen apart examen voor te worden gedaan. Na het behalen van deze certificering kan, wanneer hier interesse voor is, door het behalen van de leiderschaps-module module ook de certificeringsstatus ITIL Strategic Leader worden bereikt.

ITIL Strategic Leader (ITIL SL) is gericht op IT-professionals die werken binnen een kader om met IT de bedrijfsstrategie te beïnvloeden en te sturen om daarmee niet alleen operationeel gerichte IT maar alle digitale services te ondersteunen. Een voorwaarde voor de SL-route is 3 jaar aantoonbare managementervaring samen met de voltooiing van ITIL 4 Foundation. Twee modulen worden geïntegreerd, de strategische module (dit is dezelfde als in de MP-route) en de leiderschaps-module. Wanneer beide modulen zijn behaald is automatisch de certificeringsstatus ITIL Strategic Leader bereikt. Hier hoeft geen apart examen voor te worden gedaan.

Voor de ITIL Master certificering geldt als voorwaarde dat beide routes, de MP-route en de SL-route, succesvol zijn doorlopen. De exacte details hiervoor zijn nog niet bekend, anders dan dat er naar verwachting een publicatie komt en een parallelle beoordeling, al dan niet in examenvorm. Het behalen van de twee certificeringen ITIL Managing Professional en ITIL Strategic Leader leidt naar verwachting dus niet automatisch tot de certificeringsstatus ITIL Master.

Comments are closed.

Copyright © 2008 - 2019 IT Management Group